Manchester City 3-1 Manchester United

Bár vezetett a mérkőzés elején, végül simán kikapott a United a városi rivális otthonában. Egyetlen kaput eltaláló lövést sikerült elérni 90 perc alatt, így nem meglepő a vereség.


Úgy indult a rangadó, ahogy azt várni lehetett, a City erőteljesen támadt, a Vörös Ördögök pedig védekeztek. Erik ten Hag erre is rendezkedett be, hiszen a védelem elé három középpályást tett fel, feláldozva egy támadót.

 

A 8. percben Onana rúgta ki a labdát Fernandesnek, aki megszelídítette az ellenfél tizenhatossa előtt, megtartotta, majd lekészített Rashfordnak, aki futtában egyből lőtt, óriási gólt ragasztva a kapuba, a labda a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, 1-0 a Unitednek!

 

A bekapott gól kissé visszavette a hazaiakat, rendezniük kellett soraikat. Egészen a 15. percig kellett várni az első komolyabb helyzetükre, akkor Foden került helyzetbe, 11 méterről leadott lövését Onana védte lábbal.

 

A 17. percben Dias csúszott el, Rashford el tudott menni mellette és mehetett volna kapu felé, ha nem adódott volna problémája a labdavezetéssel, ami miatt beérték és könnyedén szerelték a hazaiak.

 

Két perccel később egyenlíthetett volna a City, Foden kapott zseniális átadást De Bruyne-től, azonban Onana ezúttal is kiválóan olvasta a szituációt és mentett szögletre.

 

Rengeteg szögletet rúghattak a Kékek, de igazán komoly lehetőségeket ezekből nem tudtak kialakítani. 

 

A 33. percben Rodri átlövését kellett hárítania Onanának, meg is tette, pedig elég későn láthatta meg a játékszert.

 

Egyre nőtt ismét a hazai fölény és a félidő végén elképesztően nagy gólszerzési lehetősége volt a hazai alakulatban, Foden fejelte be a labdát a kapu elé, Haalandig jutott, aki 3 méterről az üres kapuba akart passzolni, de sikerült kihagynia az óriási helyzetet.

 

A szünet után ott folytatódott minden, ahol az első félidő befejeződött. A City ment előre, a United pedig beállt védekezni és abból próbált kontrázni.

 

Tíz percig bírta is ezt a vendégcsapat, ám akkor Foden a semmiből kiegyenlített. A támadó Lindelöf mellett megindult a pálya közepe felé, majd 20 méterről bődületesen nagy gólt ragasztott a hosszú felsőbe. Nem volt ez sem kis gól.

 

Továbbra is nyomasztó hazai fölény volt tapasztalható a pályán, de szerencsére a United védekezése remekült állt a lábán, legalábbis egy ideig.

 

A 80. percben ugyanis a City bal oldalán Foden és Alvarez remekül passzolgatott, előbbi került helyzetbe és laposan a kapuba lőtt, megfordítva a mérkőzést.

 

Nem állt le a City, a 91. percben csúnyán eladta a labdát Amrabat, Haaland köszönte szépen és a hosszú alsóba lőtt, 3-1 a Citynek!

 

 

Premier League, 27. forduló
Manchester City 3-1 Manchester United
Etihad Stadium

 

Vezette: Andy Madley

 

City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Ake - Rodri, Silva - Foden(Bobb 97.), De Bruyne, Doku(Alvarez 59.) - Haaland
Nem használt cserék: Ortega, Akanji, Gomez, Gvardiol, Kovacic, Lewis, Nunes

 

United: Onana - Dalot, Varane, Evans(Kambwala 69.), Lindelöf - Mainoo(Amrabat 82.), Casemiro, McTominay - Fernandes, Garnacho(Forson 82.) - Rashford(Antony 75.)
Nem használt cserék: Bayindir, Ogunneye, Diallo, Eriksen, Collyer

 

Gólszerző: Foden 56', 80', Haaland 91' illetve Rashford 8'

 

Sárga lap: Varane

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!