Dalot: A szurkolók tisztában vannak az elvárásokkal

Diogo Dalot továbbra is lenyűgöző teljesítményt nyújt a Manchester Unitednél, és kiválóan megbirkózik a modern hátvédekkel szemben támasztott követelményekkel.


A portugál válogatott játékos az egyik legkiegyensúlyozottabb játékosunk ebben a szezonban, és a vasárnapi, City elleni manchesteri derbin a Vörös Ördögök legjobbjai között volt.

 

Miután jelölték a februári Hónap Játékosa díjra – amelyet végül Rasmus Hojlund nyert meg - a 24 éves játékos továbbra is kitűnik a határozott védekezésével és bátor felfutásaival.

 

Az a követelmény, hogy felfusson, és vissza is érjen azt jelenti, hogy ez egy kulcspozíció, és Dalot úgy érzi, hogy a játékban résztvevők most már jobban tudatában vannak ennek, és a magas szintű állóképességi követelményeknek.

 

"Azt hiszem, manapság az emberek már egy kicsit tudatosabbak és tájékozottabbak ezzel kapcsolatban" - magyarázta nemrég a klubmédiának. "Melyek azok a pozíciók, amelyek egy kicsit több fizikai teljesítményt igényelnek."

 

"Nyilvánvalóan, ha középpályás vagy, vagy hátvéd, akkor egy kicsit többet futsz, mint valószínűleg egy szélső vagy középhátvéd. De ez manapság már a játék része."

 

"Folyamatosan alkalmazkodnunk kell, különösen egy olyan bajnokságban, mint a Premier League, amely nagy intenzitású, nagy tempójú, és minden a legnagyobb sebességgel és a legkeményebb szinten történik. Szóval készen kell állnod."

 

Dalot teljes mértékben tisztában van azzal, hogy Erik ten Hagnak milyen követelményeket kell teljesítenie a rendszere megvalósításához, és reméli, hogy a Vörös Ördögök a hétvégén - amikor az Everton az Old Traffordra látogat - visszatérnek a helyes útra.

 

Amikor arról beszélt, hogyan kell felmennie és visszazárnia a szélen, azt mondta: "Ez nyilvánvalóan a játékom, a játékunk része. Szeretem azt mondani: ez a mi játékunk. Nem csak nekem, hanem minden hátvédnek, aki a csapatban játszik. Készen kell állniuk arra, hogy segítsék a csapatot előrefelé és védekezésben is. Ezek tehát a klub követelményei és normái."

 

 

"Különösen egy hátvédnek, ha támadásban akar segíteni, és ugyanakkor próbál jó védő is lenni. Energiával kell rendelkezned. Meg kell tenned a megfelelő lépéseket, hogy rendelkezésre állhass, és rengeteg emberünk van, akik segítenek abban, hogy a lehető legjobb állapotban legyek ahhoz, hogy így tudjak játszani."

 

Sokat beszéltek az "inverted fullback" szerepkörről, amit Diogo gyakran játszik, ilyenkor középső pozícióba tolódva segít a Unitednek hátulról építkezni.

 

Ez egy olyan változás, amely lehetővé tette számára, hogy megmutassa kvalitásait labdabirtoklásban.

 

"Szóval úgy gondolom, hogy ez egy olyan dolog, ami egy kicsit - ahogy mondtad - a játékom részévé válik" - tette hozzá. "De a csapatunk játékának is része."

 

"Amikor azt mondom, hogy a játékom, nyilvánvaló, hogy a követelmények ugyanolyanok velem szemben, mintha egy másik játékos játszana a helyemen."

 

"Mindig van mit javítani. Ezért most folyamatosan próbálom figyeli, hogy hol vagyok a legjobb helyen, különösen, amikor a középpályára felmegyek. Ez olyasmi, amit én is szeretek csinálni, és a menedzser is szereti, hogy ezt csinálom, szóval elégedett vagyok vele."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!