Brazília kihagyja az olimpiai játékokat: Húsz év után először két egymás utáni cím után

Olvassa el a brazil labdarúgó-válogatott váratlan helyzetét, amely legutóbbi tokiói sikere után nem jutott ki a párizsi olimpiára, valamint Argentína reményeiről Messivel és Di Mariával kapcsolatban. (X)


Brazília két egymás utáni bajnoki cím után kihagyja a párizsi olimpiát

 

A 2020-as tokiói olimpián győztes Brazília nem jutott tovább a soron következő párizsi játékokra. Minden az Argentína elleni meccsen dőlt el, ahol a braziloknak legalább döntetlenre kellett volna állniuk, de kikaptak (0:1).

 

Argentína és Paraguay képviseli Dél-Amerikát a labdarúgásban az olimpiai játékokon

 

Brazília 20 év után először nem jutott ki az olimpiára, pedig az előző kettőt megnyerte.

A selejtezőciklus január végén kezdődött, Brazília Bolíviát (1:0), Kolumbiát (2:0) és Ecuadort (2:1) legyőzte, de a csoportkörben legyőzte Venezuelát (1:3). Ezek az eredmények vezették a csapatot az utolsó selejtező szakaszba, ahol Paraguayjal, Argentínával és Venezuelával egy csoportban versenyeztek.

 

Miután az első meccsen kikapott Paraguaytól, Brazília a másodikon sikerült legyőznie Venezuelát. Az argentinokkal a mindent eldöntő meccsen azonban nem sikerült gólt szerezniük, a 77. percben kapott gólt Luciano Gundo.

 

Ez azért meglepő, mert a jelenlegi brazil keret még jobban néz ki, mint azok a csapatok, amelyek nemrégiben aranyérmesek voltak az olimpián, sőt kezdetben az https://mostbet-hu.com/regisztracio/ honlapja is a torna fő favoritjává tette őket, még a selejtezőkör vége előtt.
 

 

Endrick, a csapat egyik kulcsjátékosa a csoportkörben kétszer volt eredményes és két gólpasszt is adott, de az utolsó szakaszban már nem tudott brillírozni, így gól nélkül maradt a pálya, és sorsdöntő büntetőt is kihagyott Paraguay ellen.

 

Ez súlyos csapás Brazília számára – 2004 óta nem hagyta ki az olimpiát, és sorozatban harmadszor volt esélye a győzelemre.

 

Argentína Messi olimpiai részvételét reméli
 

A 2004-ben és 2008-ban olimpiai bajnok argentinok abban reménykednek, hogy Lionel Messi és Angel Di Maria is részt vesz Párizsban.

 

„Barátok vagyunk, és jó a kapcsolatunk. Én, mint vezetőedző köteles vagyok mindkettőt meghívni, de meg kell érteni, hogy más kötelezettségeik is vannak. Nehéz lehet, mert a főcsapatnak saját menetrendje van” – mondta az argentin olimpiai csapat vezetőedzője, Javier Mascherano.

 

Az argentin válogatott szövetségi kapitánya, Thiago Almada is reményét fejezte ki Messi olimpiai szerepléséhez.

 

„Nagyon örülök a csapatnak és az edzői stábnak, megérdemlik. Az egész tornán megmutattuk, hogy jobbak voltunk, és mindig felülmúltuk ellenfeleinket. Van időnk edzeni és tovább fejlődni az olimpia előtt. Remélem, Messi hajlandó és tud részt venni az olimpián, ez egy álom lenne. Ha Messi megérkezik, természetesen átadom neki a kapitányi karszalagot. Most magának kell döntenie” – tette hozzá Almada.
 


Messi és Di Maria elég fiatalok az olimpiához?
 

Az olimpiai labdarúgótornán olyan 23 év alatti játékosok vehetnek részt, akik 2001. január 1-jén vagy azt követően születtek.

 

Egy-egy válogatott azonban legfeljebb három idősebb játékost vihet be a tornára. 2016-ban a 24 éves Neymar brazil válogatottban, 2012-ben a 24 éves Juan Mata a spanyol válogatottban szerepelt Londonban, Andrea Pirlo pedig 25 évesen az olasz válogatottban szerepelt a 2004-es athéni olimpián.

 

A kivétel a selejtező mérkőzésekre nem vonatkozik – csak az olimpia záró részére.

 

Mely csapatok kvalifikálták magukat már a játékokra?

Eddig a 16 résztvevőből 12 ismert:

 

  • Franciaország

  • Egyesült Államok

  • Dominikai Köztársaság

  • Spanyolország

  • Izrael

  • Ukrajna

  • Marokkó

  • Egyiptom

  • Mali

  • Új Zéland

  • Paraguay

  • Argentína

 

Április közepétől május elejéig rendezik az Ifjúsági Ázsia Kupát, amelyen belül még három helyért küzdenek. Az utolsó résztvevő csapatot az ázsiai és afrikai csapatok rájátszása után határozzák meg.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!