Az M4 Sport

(X)


Az M4 Sport csatorna

 

Az "M4 Sport" egy magyarországi sportcsatorna, amely a Magyar Televízió, az MTVA része. 2015 júliusában indult, és azóta a magyar sportközvetítések meghatározó szereplőjévé vált. Az M4 Sport számos különböző sportág eseményeit közvetíti élőben, beleértve a labdarúgást, kézilabdát, kosárlabdát, vízilabdát és még sok más sportot. Kiemelkedően fontos szerepet tölt be a magyar sportesemények közvetítésében, mint például a magyar labdarúgó-bajnokság (NB I) mérkőzései, valamint nemzetközi sportesemények, mint például az olimpiai játékok, foci-Eb és -vb, valamint különböző világ- és Európa-bajnokságok közvetítésében. Emellett magazinműsorokkal, sportelemzésekkel és hírekkel is foglalkozik, így széleskörű információt nyújt a sportrajongóknak. A legjobb online kaszinók Magyarországon, amelyek lehetőséget adnak a sportfogadáshoz, együttműködnek az M4 Sport csatornával.

 

Egy kis történet

Az M4 Sport a Duna Médiaszolgáltató által üzemeltetett sportcsatorna, amely előzetes, kéthetes promóciós időszakot követően 2015. július 18-án kezdte meg műsorszórását. A csatorna a magyar sportélet 16 kiemelt ágának eseményeit közvetíti, emellett figyelmet szentel a nemzetközi sporteseményeknek, kiemelkedő magyar sportolók bemutatásának, versenyeiknek és bajnokságaiknak. A saját gyártású műsorok mellett az élő sportközvetítések is jelentős részét képezik kínálatának, naponta átlagosan 10 órában.

2020. július 18-án, az M4 Sport ötödik évfordulóján jelentették be az M4 Sport+ csatorna indulását, amely 2020. szeptember 12-től kezdte meg műsorszórását. Ez az új csatorna hétvégenként, 14:00 és 22:00 óra között sugároz, a Duna World műsoridejét megosztva. Az M4 Sport+ elérhető nem csak Európában, hanem világszerte azon helyeken is, ahol a Duna World műsorait közvetítik a külhoni magyar közösségek számára. Az M4 Sport+ kiegészítő szerepet tölt be, speciális sportesemények és extra tartalmak közvetítésével bővíti az M4 Sport kínálatát.

 

A csatorna fejlődése és egyéb részletek

Az M4 Sport, amely 2015. július 1-től kezdve működik, Magyarország egyik meghatározó sportcsatornája, a Duna Médiaszolgáltató részeként. A módosított médiatörvény alapján a szolgáltatóknak kötelezően továbbítaniuk kellett a csatornát, ami az M3-at kivéve az MTVA összes adójára vonatkozik. Kezdetben az analóg hálózatokon általában a Duna World helyére, a digitális hálózatokon pedig új frekvencián került bevezetésre, HD műsorával együtt, így a MinDig TV-n is elérhetővé vált. A Duna World HD változatát nem kellett kötelezően sugározni, bár néhány szolgáltatónál még mindig elérhető. A csatorna HD minőségben is elérhető az Eutelsat 9A műholdon, de jelentős részét a közvetítéseknek szerzői jogi okokból geoblokkolják. Külföldi nézőknek az MTVA-tól kódkártya beszerzése szükséges a csatorna nézéséhez.

A csatorna logója eltér a köztévé többi adójától, mivel a jobb felső sarokban helyezkedik el, ez a nemzetközi adások egységes arculatának megfelelően alakult így. 2012-es arculatfrissítés óta az M4 Sport volt az első önálló arculattal rendelkező köztévé, és különböző logót használ a többi csatornához képest.

Fontos események esetén az M4 Sport és a Duna World vagy a Duna között osztozik a közvetítésen. Például 2016-ban a riói olimpia alatt az M4 Sport kizárólag az olimpiai eseményeket közvetítette, míg az egyéb sportesemények és magazinműsorok az M5-en jelentek meg. Az M1 napi aktuális csatornájának "Egy Perc Híradó" műsorát is naponta ötször közvetíti.

2021-ben jelentős fejlesztések történtek: júniusban öt új társcsatorna indult az online közvetítésekhez, az M4 Sport 1-től az M4 Sport 5-ig, melyek a m4sport.hu oldalon érhetők el. Ugyanebben a hónapban a csatorna új arculatot és megújult stúdiót is kapott, ezzel tovább erősítve pozícióját a magyar sportközvetítési piacon.

 

legjobb online kaszinók Magyarországon

 

M4 Sport programok

Az M4 Sport csatorna, amely Magyarországon a nyári és téli olimpiák kizárólagos közvetítője, fontos szerepet tölt be a magyar sportmédia világában. Az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU) által biztosított jogokkal kezdődött a csatorna története, amely lehetővé tette, hogy az olimpiai eseményeket Magyarországon a köztévé közvetítse. 2018 és 2024 között a Discovery Communications szerezte meg az európai közvetítési jogokat, így az M4-nek a Discoveryvel kellett tárgyalnia az ingyenes közvetítések biztosításáról. 2026-tól 2032-ig az EBU és a Warner Bros. Discovery közösen birtokolja majd az európai közvetítési jogokat, így az M4 Sport továbbra is jelentős szerepet játszik majd az olimpiai közvetítésekben.

Az M4 Sport nemcsak olimpiai közvetítésekben jeleskedik, hanem naponta élő adásokat, hírműsorokat, magazinműsorokat, portréműsorokat és sportelemzéseket is sugároz. A csatorna koncepcióját Vobeczky Zoltán, Zelenyánszky Balázs, Petrovics-Mérei Andrea, Suba Kata és Szujó Zoltán álmodták meg. A csatorna stúdiója hipermodern kialakítású, nagy alapterülettel rendelkezik, és már az induló adásnapon bemutatásra került. A stúdió jellegzetességei közé tartozik a „főasztal” feletti karika alakú hírsáv, a különálló kommentátori fülkék, amelyek a nem helyszíni eseményeket közvetítik, és egy 65"-os érintőképernyő, amelyet a műsorvezetők használnak videóelemzésre.

Az M4 Sport tehát sokféle műsort kínál a nézőinek. Az élő közvetítések mellett fontos szerepet kapnak a hírek, elemzések, portrék és magazinműsorok, amelyek különböző korosztályokat szólítanak meg. Az olimpiai közvetítések mellett egyéb sporteseményeket is sugároznak, ezzel biztosítva, hogy a magyar nézők számára a sport világa széles körben elérhető és követhető legyen. Az M4 Sport így a magyar sportközvetítés egyik zászlóshajójává vált. Ennek köszönhetően a csatorna egy kulcsfontosságú szereplő a sportfogadók körében, mivel segítségével a fogadók mindig friss információkhoz kapnak hozzáférést és élőben nézhetik a sportműsorokat. A sportfogadás elérhető rengeteg alacsony befizetés casino platformon, ahol már minimális befizetéssel lehet fogadásokat kötni kedvenc sportokra.

 

Jelenlegi közvetítések

Az M4 Sport csatorna jelenleg számos első osztályú magyar bajnoki mérkőzést közvetít különböző sportágakból, beleértve a labdarúgást, kézilabdát, röplabdát, vízilabdát, kosárlabdát és jégkorongot. Emellett számos nemzetközi futballmérkőzést is sugároz.

A labdarúgás terén az UEFA-bajnokok ligája mérkőzéseit 2015 és 2024 között közvetítik, ahol az M4 Sportnak első választási joga van kedden és szerdán este, minden nap egy mérkőzést élőben közvetítve a csoportkörben és a kieséses szakaszban, valamint egyet felvételről. A csatorna összefoglalókat is sugároz, és a Sport Tv-vel együttműködve több mint 60 találkozót közvetít. A Bajnokok Ligája fináléját kizárólag az M4 Sport sugározza.

Az UEFA-szuperkupa közvetítési jogai szintén az M4 Sportnál vannak 2015 és 2024 között. A labdarúgó-Európa-bajnokság meccseit is követik, ahol a 2016-os torna selejtezőinek másodlagos mérkőzéseit a Duna csatorna sugározta. A labdarúgó-világbajnokság közvetítése is az M4 Sport programjában szerepel 2018-tól kezdődően.

Ezen felül az Európa-liga és az Európa Konferencia Liga mérkőzéseit is közvetítik 2021-től kezdődően. Itt az M4 Sport rendelkezik az első választási joggal csütörtökönként, és ha egy magyar csapat részt vesz valamelyik sorozatban, azok mérkőzéseit közvetítik. Mindkét sorozat döntőjét kizárólag az M4 Sport sugározza, továbbá összefoglalókat is biztosítanak a játéknapok végén.

Ezek a közvetítések biztosítják, hogy a magyar sportrajongók hozzáférjenek a hazai és nemzetközi sportesemények széles skálájához.


(X)

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!