Rashford: Amad keményen dolgozik

Marcus Rashford kijelentette, hogy Amad utolsó pillanatban szerzett hosszabbításos győztes találata a Liverpool elleni FA-kupa-negyeddöntőben tökéletes módja annak, hogy további játéklehetőséget szerezzen magának a csapatban.


Drámai Szent Patrik-napi összecsapás volt az ősi rivális Liverpool ellen, amelyen Erik ten Hag csapata kétszer is hátrányba került, mielőtt Amad a hosszabbítás utolsó percében a szélsőtársával, Alejandro Garnachóval végigvitt kontrából betalált.

 

Amad a büntetőterület szélén kapta meg a labdát az argentin támadótól, és a hosszabbításban Caoimhin Kelleher-en túlra helyezte a labdát; ez a gól olyannyira megdöbbentő volt, hogy a 21 éves játékos elfelejtette, hogy már volt egy sárgája, és a Stretford End előtt zajló kaotikus ünneplés közben levette a mezét, amiért megkapta a második sárga lapot.

 

Ez egy olyan gól és egy olyan mérkőzés, amely bekerül az Old Trafford történelmébe, és amelyet a United szurkolói még évekig fognak mesélni, de csapattársa, Rashford úgy véli, hogy ez a teljesítmény Amad karrierjére is pozitív hatással lesz a közeljövőben.

 

A mérkőzés után 10-es számú játékosunk így nyilatkozott: "Örülök neki. Keményen dolgozott idén, és valószínűleg nem kapta meg azokat a lehetőségeket, amiket szeretett volna."

 

"De figyelj, ha több lehetőséget akar kapni, nincs jobb módja annak, hogy bizonyítson, mint az olyan esték, mint a mai."

 

 

Ezt az érzést Ten Hag menedzser is megerősítette a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

 

"Nagyon örülök neki" - mondta a holland. "És így ő az egyik olyan játékos, akinek hatalmas visszaesése volt ebben a szezonban, súlyos sérülése volt, de felépült belőle."

 

"De aztán egy olyan csapatba került, ahol komoly a verseny az ő pozíciójában, nem mindig kapja meg a játékidőt, amit megérdemel az edzésen nyújtott teljesítménye alapján."

 

"Aztán bejön, és akkor megmutatja az erejét azzal, hogy gólt szerez. De tudjuk, hogy képes rá."

 

Mivel Amad ebben a szezonban mindössze négyszer lépett pályára, a menedzser meg akarta ismételni a hitét, hogy a fiatal csatárban megvan a tehetség ahhoz, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson, ahogy vasárnap is tette.

 

Ten Hag folytatta: "Tudjuk, hogy van az a kulcspillanat, amikor eldönthet egy mérkőzést. Ezért nagyon örülök, hogy ő szerezte a győztes találatot."

 

Amad reméli, hogy nagyban hozzájárulhat a csapat teljesítményéhez a hátralévő időszakban, amikor a Vörös Ördögök a Bajnokok Ligája-helyért és az FA-kupa-dicsőségért küzdenek.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!