Kobbie válogatott meghívója egy büszke pillanat az akadémia életében

Napokkal azután, hogy a legnagyobb színpadon, a Manchester United és a Liverpool izgalmas mérkőzésén domináns teljesítményt nyújtott, Kobbie Mainoo megkapta első meghívóját az angol felnőtt válogatottba. Ez egy olyan pillanat, amelyet a klub akadémiáján végzett játékosnak, a családjának és azoknak a munkatársaknak, akik segítették őt ehhez a mérföldkőhöz, mind meg kell becsülni.


A stockporti születésű középpályás kilencéves kora óta a Unitednél van, és csodálatos volt látni, ahogy az utóbbi időben az első csapat alapemberévé vált.


A csapattársak és az edzők által Mainoo-nak tulajdonított érettség és összpontosítás már a 2022-es első interjúja óta egyértelmű, amikor 16 évesen az FA Ifjúsági Kupa-győztes csapat kulcsembere volt.

 

Elsőéves ösztöndíjasként - ellentétben például Alejandro Garnachóval - Kobbie kevesebb interjút adott, mint néhány csapattársa, hogy könnyebben belerázódjon és tapasztalatot szerzésbe.

 

Az interjúk ebben a korban kettős célt szolgálnak: betekintést engednek a szurkolóknak a United következő generációs tehetségeinek életébe, ugyanakkor gyakorlásként is szolgálnak a játékosok számára. Ez egy lehetőség arra, hogy hibákat vétsen, szükség esetén kijavítsa őket, és visszajelzést kapjon arról, ami általánosan tanulható: megtanuljon interjúalanyként viselkedni.

 

Néhány játékos született tehetség a mikrofon mögött, de nem sokan. Mások nagyon idegesek, és ez félénkségben vagy sok kusza mondatban nyilvánulhat meg. Kobbie nem volt teljesen természetes, de nem is volt szórakozott. Nyugodt volt, megbicsaklott egy-két szónál, de lenyűgözően írta le azt az izgalmat, amely az első Old Traffordon való szereplés jelentett.

 

Egy másik interjúban jópár hónappal később, 2022 novemberében, amikor éppen az első csapatba kerülés küszöbén állt, példaképpé vált a csapattársai számára. Neki természetes volt a szerény magabiztosság.

 

Nemrég beszéltem Kobbie-val, amikor visszament az akadémia épületébe, hogy részt vegyen egy 8 év alattiaknak tartott edzésen.

 

Ez volt az első nagyobb interjúja, és ugyanezek a tulajdonságok jöttek elő belőle. Jól beszélt, és a beszélgetésünk előrehaladtával egyre lazább lett.

 

Hasonlóan az első csapatban nyújtott teljesítményéhez, az embernek az az érzése, hogy a beilleszkedés során még sok mindent tud adni. A Charlton Athletic ellen, 2023. januárjában debütált, és a kvalitásához képest szolidan, de kissé félénken játszott. A dolgokat egyszerűen és rendben oldotta meg. Erik ten Hag azt mondta, hogy többet követelt, és megkérdeztem Kobbie-t, hogy ez mit jelent.

 

"Csak azt akarta, hogy dominánsabb legyek, és mindig kérjem a labdát" - válaszolta.

 

"És amikor először kerültem fel az első csapatba, azt mondta, hogy nyomást fog gyakorolni rám, és így is tett.”

 

"Mindig többet követelt tőlem, és azt, hogy minden játékban részt vegyek, és mindig labdához jussak."

 

 

Úgy éreztem, hogy az első néhány fellépésén visszafogott volt, azóta felszabadult: gyors lábak, könnyed irányítás, rutinos öreg rókákhoz mérhető higgadtság és a hajlam a zseniális megoldásokra.

 

Beszélgetés közben arra számítok, hogy valódi, vibráló karaktere minden egyes interjúval egyre tisztábban ki fog rajzolódni. Nagyszerű volt a gyerekek közelében, és megnyerő volt hallgatni.

 

Ha továbbra is fenntartja formáját az első csapatban, kétségtelenül vezetővé fog válni a pályán és azon kívül is.

 

United-szurkolóként öröm volt látni az eddigi fejlődését. Ennél is inkább szívmelengető volt látni azoknak a reakcióit, akik segítettek Kobbie-nak eljutni idáig.

 

Az akadémia munkatársai extra erőfeszítéseket tesznek meg azért, hogy a klub irányába elkötelezett fiúk otthon érezzék magukat. A sofőröktől, a kantin személyzeten és a meccsnapokon dolgozó stewardokon át az orvosi csapatig és az edzőkig, a hely egyértelműen családias hangulatot áraszt. Az a gondoskodás, amit nap mint nap tesznek azért, hogy egy olyan tehetséges fiatalember, mint Kobbie, boldogulhasson, pontosan az, amit az ember remél ettől a klubtól.

 

A büszkeség az arcukon és a szavaikban, ahogy minden lehetőségből a legtöbbet hozza ki, kézzelfogható. Most Kobbie megkapta a legújabb lehetőséget a lehetőségek hosszú sorában, és ez egy újabb mérföldkő a pályafutásában, amelyre az akadémia munkatársai - akik segítették őt ezen az úton - nagyon büszkék lehetnek.

 

Sok szerencsét, Kobbie!

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!