Mainoo teljesítménye igazi ritkaság

Kobbie Mainoo nagyra becsült társaságba került azzal, hogy ilyen fiatal korban debütált Anglia felnőtt válogatottjában.


A 18 éves játékos teljesítménye egyben egy újabb dicséret a Manchester United akadémiájának, amire a klubon belül mindenki rendkívül büszke.

 

A saját nevelésű középpályásunk egyáltalán nem ijedt meg attól, hogy a Wembleyben Brazília ellen bemutatkozhatott a válogatottban, és a kispadról beszállva, csapattársával, Marcus Rashforddal együtt részt vett a mérkőzésen.

 

Miközben Belgium ellen készül a lehetséges második válogatott meccsére, érdemes Kobbie teljesítményét némi kontextusba helyezni, az Opta pedig részletesen bemutatja, hogy mennyire lenyűgöző, amikor egy ilyen korú játékos feljebb lép.

 

 

A Wembleyben Angliát képviselő United-játékosok közül csak a páratlan Duncan Edwards volt fiatalabb Kobbie 18 év és 339 napjánál. Az ikonikus Busby Babe - aki tragikus módon életét vesztette a müncheni légikatasztrófában - 1955-ben Skócia ellen szerepelt, amikor 183 nappal múlt 18 éves.

 

Rashford négy nappal volt idősebb Mainoo-nál, amikor 2016 októberében, a Málta elleni világbajnoki selejtezőn szerepelt a nemzeti stadionban.

 

A 37-es számú játékosunk azonban fiatalabb volt Edwardsnál, amikor Brazília ellen lépett pályára. Duncan 19 éves volt, amikor először találkozott a dél-amerikaiakkal, Kobbie pedig minden idők legfiatalabb angolja volt, aki az ötszörös világbajnok ellen pályára lépett. Alex Oxlade-Chamberlain a harmadik ezen a listán.

 

A United lett az első klub, amely 10 tinédzsert regisztrált a Háromoroszlánosoknál, ezzel minden más csapatot megelőzve ebben az összevetésben.

 

A listán az Arsenal következik, de a hattal már jócskán le van maradva. Az Everton - amely a United góllövő-rekorderét, Wayne Rooneyt is a soraiban tudhatja -, és a Chelsea egyaránt négyet produkált.

 

Ez egy újabb ok, amiért akadémiánkat a világ egyik legjobbjaként tartják számon.

 

A LEGTÖBB TINÉDZSER JÁTÉKOS AZ ANGOL VÁLOGATOTTBAN

 

10: UNITED

6: Arsenal

4: Chelsea, Everton

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!