Ten Hag reakciója a Bournemouth elleni döntetlenre

Erik ten Hag elismerte, a Manchester United az utóbbi időben túlzottan sok pontot hullajtott el a Bajnokok Ligája kvalifikációért folyó versenyfutásban, miután csapata 2-2-es döntetlent játszott szombaton a Bournemouth vendégeként.


Eladtuk a labdát

"Van egy karakteres és ellenálló csapatunk. Győzni akarunk. Kétszer is visszakapaszkodtunk vesztes pozícióból, de teljesen szükségtelenül kerültünk ilyen helyzetekbe. Teljességgel szükségtelenül. Háromszor is olyan területen veszítettünk labdát, ahol nem szabadott volna."

 

"Nem mindig voltunk jól szervezettek, különösen a jobb szélen. Ott üres területeket hagytunk, amelyekből az ellenfél profitálhatott. Ebben pedig jobban kellett volna teljesítenünk."

 

Javulás a szünet után

"A második félidő jobb volt. Több felelősséget vállaltunk és lezártuk a széleket. Két dolgot mondtam a játékosoknak a második játékrészre vonatkozóan: tartsák meg a felállást, a pozíciójukat, ne kapkodjanak, mert abból az ellenfél lendületbe kerülhet. A második pedig az volt, hogy mindenki lássa el a védekező feladatait."

 

Vitatható büntető szituációk

"Az [Willy Kambwala esete Ryan Christie-vel] nem volt büntető, egyértelműen nem. Azt se gondolom, hogy szabálytalanság lett volna, mert a támadó belefutott a védőbe. Az elmúlt négy meccsünkön három tizenegyest ítéltek meg velünk szemben és mindegyik vitatható volt, ahogyan az is, amelyet ma nekünk fújtak be. Az is [Adam Smith kezezése] véleményes szituáció volt. Ezt illetően őszintének kell lennünk."

 

 

Harc a Bajnokok Ligája pozícióért

"Ez az eredmény nem elegendő. Ezt tudjuk. Tudjuk, hogy a szezon végéhez közeledve ez nem elég. És az az igazság, hogy ma nem érdemeltünk ennél többet. Ha ennyi helyzetet engedélyezünk az első félidőben az ellenfélnek csapatként, akkor nem érdemlünk többet. Irányítás alatt kell tartani az eseményeket. Nem szabad engedi, hogy helyzetbe kerülhessenek. Alakítsd úgy az eseményeket, ahogy neked kedvező és te szerezz gólokat."

 

"Mi, jelen pillanatban, minden meglévő problémánkkal is tudunk a szintünknek megfelelően és jól játszani. De ezt az egész mérkőzés során, a hosszabbításban is fenn kell tartani. Az elmúlt négy mérkőzésen gyakran úgy vesztettünk pontokat, hogy győzelemre álltunk. Ma nem ez volt a helyzet. Ma vesztésre álltunk többször is, de visszakapaszkodtunk."

 

Maguire volt a vezérünk

"Harry Maguire problémával küzdött az első félidőben, de nagyon örülünk, hogy túllendült rajta, mert nem volt több bevethető középső védőnk. Aztán a fordulást követően igazi vezérévé lépett elő a csapatnak. Vezetett és összetartott minket, ezáltal pedig sokkal szűkebben tudtunk játszani."

 

Kapitányhoz méltó teljesítmény Brunotól

"Két gólt szerzett. Ő nagyon kreatív. Ez igaz. Rengeteg energiát kölcsönöz a csapatnak. Kapitányhoz méltó módon teljesített, energizálta a csapattársait. Ennek pedig nagyon örülünk. Kifejezte érzéseit [csalódottságát a lefújást követően]. Meg kell nyernünk a meccseinket, az elmúlt négy fordulóban pedig túl sok pontot hullajtottunk el szükségtelenül."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!