Ten Hag reakciója a kupadöntőbe jutásra

Erik ten Hagnak vegyes érzései voltak azt követően, hogy a Manchester United sorozatban második évben vívta ki az FA-kupa döntőben való szereplés jogát.


Vegyes érzések

"Nagyon vegyesek az érzéseim. Nincs rendben az, ahogyan sikerült továbbjutnunk. Sokkal jobban kellett volna menedzselnünk az eseményeket, de ettől még ez egy nagy teljesítmény. Ha utólag kielemezzük a mérkőzést, azt fogjuk látni, hogy 75 percig irányítottuk a mérkőzést, de aztán engedtük nekik, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Elégedettek lehetünk azzal amit elértünk, mert hatalmas dolog a döntőbe jutni. Ha megnézzük, a United az utóbbi 20 évben öt alkalommal játszhatott döntőt az FA-kupában, mi most pedig két év alatt már másodszor. Azonban meg is kell nyernünk ezt a finálét. Ha 100 százalékosan erre fókuszálunk, akkor képesek is vagyunk rá."

 

Fejlődnünk kell

"Csodálatos és egyben nagyon furcsa mérkőzés volt. Hosszú ideig teljes kontroll alatt tartottuk az eseményeket, azért viszont nagy elismerést érdemel a Coventry, amit az utolsó 15 percben tettek. Fejlődnünk kell. Rengeteget beszélünk erről. Először győztes pozícióba kell kerülnöd, de utána azt meg is kell őrizned a legvégéig. Ezekben a pillanatokban mi viszont hibákat vétettünk és nem válltuk a felelősséget. Ellenállóságot kell mutatnunk az ilyen pillanatokban. A végén ez sikerült is és az eltökéltségünknek köszönhetően megnyertük a büntetőpárbajt. De ha ennyire a kezedben van az irányítás, akkor sokkal könnyebben kell nyerned."

 

Kevés kommunikáció

"Nem mondhatjuk, hogy ennek a csapatnak nincs meg a megfelelő mentalitása, mert ma is megmutatták a karakterüket, de a meccs végén hiányzott a fegyelem. Meg kell tartani a labdát, passzolgatni, menni előre a gólért és a védekezésben is biztos lábakon állni. Minden a kommunikáción múlik, ebben pedig fejlődnünk kell."

 

 

Üzenetem a büntetők előtt

"Abban a pillanatban minden a mentalitáson múlik. Volt egy tervünk, tele önbizalommal, szóval csak annyit mondtam nekik, hogy tartsák magukat hozzá. Magabiztos voltam azt illetően, hogy megnyerjük a büntetőpárbajt. Általában Casemiro belövi ezeket, de amúgy nagyon jól begyakoroltuk őket."

 

Nyugodt és magabiztos

"Mindig nyugodt vagyok, fókuszált és tudom, hogy a játékosaim tudnak büntetőt lőni. Mindig bízom abban, hogy Andre [Onana] legalább egyet kifog. Én eléggé meg voltam erről győződve, de amikor az elsőt elrontjuk, akkor soha nem lehet tudni."

 

Fontos az összetartás

"Mi mindig együtt vagyunk, összetartunk a pályán és azon kívül is, a kispadon ülve is akár. A cserék egyértelműen nagyon fontos szerepet játszanak, ahogyan a szurkolók is. Együtt vagyunk ebben, küzdünk és vissza fogunk térni ahhoz az időszakhoz, amikor a United sok sikert ér el és minden évben legalább egy trófeát nyer. Ennek eléréséhez összetartásra, együtt harcolásra és alkotásra alkalmas környezetre van szükség. Ehhez pedig a szurkolók hihetetlenül fontosak. Szóval köszönettel tartozom a szurkolóknak, amiért velünk tartanak és támogatnak."

 

Esélyünk van trófeát nyerni

"Meg akarom nyerni. Biztos vagyok benne, hogy jó esélyünk van megnyerni ezt a döntőt, bár a világ legjobb csapatával kell majd megmérkőznünk. Ettől függetlenül van rá esélyünk. Ezt már megmutattuk ebben a szezonban. Ez a szezon tele volt hullámhegyekkel, de ugyanúgy számos völggyel is. Az FA-kupa megnyerése még nem tenné sikeressé, ennél többet akarunk nyerni. Két év alatt három döntőbe jutottunk, ami jó, de rengeteg csalódás ért minket a szezon során. Számos sérülés hátráltatott bennünket, de remélhetőleg ezek a játékosok a döntőre már visszatérhetnek. Ha olyan kerettel készülhetünk, akikben van hit, akkor esélyünk van trófeát nyerni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!