Csapathírek a Burnley meccs előtt

Erik ten Hag friss hírekkel szolgált a Manchester United szombati, Burnley elleni hazai bajnoki mérkőzését megelőzően.


A Vörös Ördögök hétközi, Sheffield United felett aratott győzelmükkel visszavették a Premier League tabellájának 6. helyét, a Bordók elleni hétvégi megmérettetésen pedig újra három pont begyűjtése lesz a céljuk.

 

Már a Pengék elleni 4-2-es sikert követően is arról nyilatkozott Ten Hag, hogy várhatóan Mason Mount lesz az egyetlen visszatérőjük amikor ismét az Old Traffordon lesz jelenésük, így továbbra is terjedelmes sérült listával kell megbirkóznia.

 

"Ugyanaz a keret áll a rendelkezésemre, leszámítva Mason Mountot, aki visszatérhet közénk" - erősítette meg a holland menedzser pénteki, hivatalos sajtótájékoztatója keretében.

 

Marcus Rashford a Coventry City elleni FA-kupa elődöntőn összeszedett sérülése miatt kihagyni kényszerült a szerdai bajnokit, így csatlakozott Jonny Evans, Willy Kambwala, Victor Lindelöf, Tyrell Malacia, Lisandro Martinez, Luke Shaw, Raphael Varane és Anthony Martial társaságához az oldalvonal mellett.

 

A védelem tengelyében a rengeteg hiányzó okán Casemiro játszott Harry Maguire társaságában. Bruno Fernandes bekötözött kézzel pályára lépve tudott duplázni a Sheffield ellen, miután a Coventry City ellen ő is sérülést szedett össze.

 

A hét közben Sofyan Ambrabat kései csereként visszatért a csapatba, míg a 18 éves Ethan Wheatley debütált a felnőtt csapatban, amellyel ő lett a klub történetének 250. végzős akdémista játékosa, aki pályára léphetett.

 

 

Ten Hag abbéli reményét fejezte ki, hogy a következő hónap bizonyos pontján a védelemben bevethető opciói is erősödni fognak, emellett várhatóan Anthony Martial újra rendelkezésre állhat.

 

"Szerintem igen" - válaszolta, amikor kimondottan Shaw, Martinez és Martial szezon vége előtti potenciális visszatéréséről kérdezték.

 

"Azt gondolom, hogy a szezon vége előtt mindegyiküket látni fogjuk még a pályán."

 

"Már mindhárman újra visszatérhettek az edzőpályára. Jövő héten be kell kapcsolódniuk a csapat edzésmunkájába, ha ezt pedig meg tudják tenni, akkor a szezon utolsó heteiben bevethetőek lesznek. Mindannyian jól haladnak ebbe az irányba."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Burnley

Premier League, 35. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!