Erik: Bruno szereti a Manchester Unitedet

A Newcastle United ellen hazai pályán elért 3-2-es győzelmüket követően a Manchester United menedzserét, Erik ten Hagot csapatkapitánya, Bruno Fernandes kapcsán kérdezték.


A Kobbie Mainoo, Amad Diallo és Rasmus Hojlund alkotta trió góljai elégnek bizonyultak ahhoz, hogy a Vörös Ördögök otthon tartsák mindhárom pontot utolsó szezonbeli Old Traffordon rendezett bajnokijukon, annak ellenére, hogy a vendégek két gólt is szereztek Anthony Gordon, illetve a hosszabbításban betaláló Lewis Hall révén.

 

A lefújást követően Bruno Fernandest a Uniteddel kapcsolatos jövőjére kérdezte a pályán a Sky Sports, míg az Old Traffordon belül újságírók is felhozták a témát mérkőzés utáni hivatalos sajtótájékoztatóján Ten Hagnak, aki egyértelműen fogalmazott csapatkapitánya fontosságáról, mind a jelenlegi, mind pedig a jövőbeli szezonokat illetően.

 

"Nem, egyáltalán nem, a klub meg akarja tartani Brunot. Ez nem is lehet kérdéses" - válaszolta a holland menedzser, amikor a portugál válogatott játékos csapaton belüli fontosságáról kérdezték.

 

"Ő szereti a Manchester Unitedet, a Manchester United szurkolóit és szeret a Manchester Unitedben játszani."

 

Ten Hag ezt követően arra tért ki, hogy mennyire kulcsfontosságú Fernandes jelenléte a Unitedben, nem csak a teljesítménye, hanem a csapattársak felé mutatott példája okán is.

 

 

"Látható, hogy mindig a legjobb teljesítményre törekszik. Emellett ő egy követendő példa, még a sérülések terén is; állandóan játszik. Imádja a futballt."

 

"Ő győzni akar és szerintem ez mindennél jobban bemutatja a karakterét."

 

Miután a Newcastle United elleni győzelem során előrébb tolva szerepelt - betöltve Rasmus Hojlund szerepkörét, akit Ten Hag a kispadon kezdetett annak érdekében, hogy a szezon utolsó két tétmérkőzésén friss legyen - Fernandes hathatósan hozzájárult a sikerhez.

 

A 8-as számú kapitány készítette elő Hojlund kései, csapata harmadik találatát, amely különösen azt követően vált fontossá, hogy Hall pár perccel később szépíteni tudott.

 

A fontossága mellett okos is volt az asszisztja, ugyanis azt Joelintonnak adta köténybe, mielőtt csapattársa megvívott volna a lövési helyzetért Dan Burnnel.

 

A menedzsert lenyűgözte az, amit a portugál karmestertől látott, de azért annyira nem volt nagy meglepetés, tekintve, hogy mennyire gyakran járult hozzá csapata találataihoz.

 

"Nagyon elégedett vagyok a teljesítményével" - tette hozzá.

 

"Ahogyan az egész szezon során nyújtott produkciójával is, mert nem volt könnyű dolga amiatt, hogy körülötte ennyi játékos volt sérült és minden alkalommal neki kellett hátára vennie a csapatot."

 

"De ő akkor is képes volt jó, sőt, azt mondom, hogy magas szintet nyújtani, különösen tavasszal, amikor brilliáns szinten játszott."

 

"Nagyon elégedett vagyok vele."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!