Carrick: Ne felejtsenek el!

Michael Carrick közölte Sir Alex Fergusonnal, eltökélt, hogy visszaverekedje magát a menedzser kezdõcsapatába.


A Vörös Ördögök középpályása az elõzõ idény végén vált kegyvesztetté, amikor a csapat, amely végül egy ponttal lemaradt az aranyérmes Chelsea mögött, utolsó nyolc mérkõzésébõl mindössze egyen volt kezdõ.

 

Úgy tûnt, hogy térdsérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a Community Shiled döntõt, ám végül mégis ott volt a Wembleyben – az angol szövetségi-kapitány, Fabio Capello legnagyobb meglepetésére – azonban az azóta eltelt két bajnokin nem lépett pályára és csak kedden tért vissza a tartalékok Manchester City elleni mérkõzésén.

 

Carrick elárulta, nagyon frusztráló érzés volt számára, hogy a bajnoki címért folyó versenyfutásban nem számított rá menedzsere, de azon van, hogy megragadja a kínálkozó lehetõséget és bebetonozza helyét Ferguson középpályáján.

 

„Kimondhatatlanul zavaró érzés volt, hogy nem játszhattam, de még hosszú szezon áll elõttünk és tudom, hogy milyen erõs csapatunk is van” – mondta Carrick.

 

„Ez a türelemrõl szól és meg fogom próbálni beverekedni magam a kezdõcsapatba.”

 

„A menedzser bízik a keretben, amellyel rendelkezik és mi is bízunk egymásban.”

 

„Nagyon fontos, hogy vannak nagyon tapasztalat játékosaink a csapatban, akik már mindent elértek korábban, de ez még nem jelent mindent eldöntõ elõnyt egy új szezon kezdetén.”

 

„Nehéz lesz ez biztos, mint ahogy minden évben, de ez az igazi kihívás és ezért játszunk egy olyan klub színeiben, mint a United.”

 

Carrick részese volt a nyári világbajnokságon kudarcot szenvedõ angol válogatottnak, de a 29 éves egykori Tottenham játékos most már csak arra koncentrál, hogy visszanyerje megfelelõ erõállapotát és újra csapata segítségére lehessen az újabb trófeák elhódításában.

 

70 percnyi játéklehetõséget kapott a United tartalékcsapatának Manchester Senior Cup mérkõzésén a City felett aratott 3-1-es gyõzelme során – Gary Neville, Wes Brown, Chris Smalling, Rafael és Anderson társaságában – és úgy érzi, ezután a mérkõzés után már nagyon közel áll ahhoz, hogy teljesen felkészülve vághasson neki az új idénynek.

 

„Nem gondolom, hogy a világbajnokság bármennyire is visszavetett volna” – tette hozzá.

 

„A Premier League számos csapatából részt vettek játékosok az angol válogatott kudarcában és bár tényleg lélekromboló volt, ez már a múlté.”

 

„Szükségem volt a játéklehetõségre kedden. Mindössze a Community Shielden tudtam csak pályára lépni, ahol 80 percet játszottam, ezért szükségem volt a meccsrutinra.”

 

„Jó lehetõség volt arra, hogy az erõnléti állapotomban közelebb kerüljek a társaimhoz, de ezzel voltak még így páran, ezért bivalyerõs csapat lépett pályára.”

 

„Egyértelmû, hogy a világbajnokság miatt késõn kezdtem el a felkészülési-idõszakot, ezért még idõbe telik mire a megfelelõ edzettséget elérem.”

 

„Örültem, hogy lehetõséget kaptam és úgymond éles meccsen próbálhattam ki magam.”

 

Manchester Evening News


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!