Rooney nem tér vissza a Sunderland ellen

Az elõzetes hírekkel megegyezõen Wayne Rooney kihagyja a Sunderland elleni idegenbeli mérkõzést bokasérülése miatt.


A Vörös Ördögök csatárklasszisa világszerte híres arról, hogy képes akár napokig is a küszöböt rágni Sir Alex Ferguson irodája elõtt, hogy játszhasson, ám menedzsere szerint jelenlegi helyzetében jobb, ha kivárják az elõírt 10 napos pihenõidõ lejártát és csak az október 12-i Montenegro elleni Eb-selejtezõn tér vissza, így aztán a négy nappal késõbbi West Bromwich Albion elleni bajnokin is pályára léphet.

 

 

 

 

"Wayne tegnap már edzésbe állt, és természetesen játékra jelentkezett" - mondta Sir Alex szokásos mérkõzés elõtti sajtókonferenciáján.

 

"Azonban nekem más nézõpontból is meg kellett vizsgálni a helyzetetét, hiszen bokasérülése már régóta hátráltatja a játékban. Most úgy döntöttünk, biztosra kell mennünk, és a jelenlegi választásunk a legjobb opció számára."

 

Nem kérdéses, hogy Rooney mindent megfog tenni az utolsó pillanatig is menedzsere döntésének megváltoztatására, hogy visszakerülhessen a csapatba, de nem tûnik túl valószínûnek, hogy Sir Alex Fergusont kísértésbe hozza, miután bokaproblémájából csak pihenés útján épülhet fel teljesen.

 

"Természetesen játszani szeretne, Waynere ez mindig is jellemzõ volt" - tette hozzá.

 

"Hosszú idõn keresztül ezzel a sérülésével játszott együtt, ez pedig megmutatja, hogy nem mindig ítélkezik megfelelõen a helyzetét illetõen. Szerintem egy hét kell neki és rendben lesz."

 

"Azonban mi a jövõ héten nem lépünk pályára, azonban Anglia Montenegroval csap össze két hét múlva kedden, úgyhogy az még újabb 10 nap pihenõt jelent számára. Csak Fabio Capellon fog múlni, hogy beveti-e. Úgy érezzük, jobb lesz neki, ha várunk még egy hetet, és nem küldjük pályára a Sunderland ellen. Így lesz a legbiztonságosabb mindenkinek. Ha letelik a kiszabott idõ, akkor remélhetõleg 100%-os erõállapotú Rooneyt kapunk vissza."

 

Nem csak Rooney jelenti az egyetlen problémát Sir Alex Ferguson hétvégi csapatának kiválasztásakor, hiszen a kisebb-nagyobb sérülésébõl visszatérõ hármas, Rio Ferdinand, Anderson és Michael Carrick is visszatért a hétközi Valencia elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen.

 

A Vörös Ördögök menedzsere szíve szerint mindegyikükre számítana, különösen Ferdinandra, aki jelenlétével nyugalmat árasztott a csapat védelmére a Mestallában, és kapott gól nélkül tudták lehozni az igen fontos összecsapást.

 

"Hosszú idõ után elsõ igazi tétmérkõzését játszotta szerdán Rio, Anderson és Michael Carrick, úgyhogy most már õket is figyelembe vehetem a holnapi kezdõcsapatom kiválasztásakor."

 

"Remélhetõleg nem merül fel velük kapcsolatban semmilyen probléma, hiszen egy olyan csapat ellen visszatérni, mint a Valencia, nem könnyû, és akkor még nem vettük hozzá az utazás fáradalmait. Ezt a dolgot még meg kell vizsgálnunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!