Carrick és az öregedés

Michael Carrick hirtelen öregnek érezheti magát az Old Traffordon végbement fiatalodásnak köszönhetõen.


Januárban egy igazi manchesteri legenda - Gary Neville - visszavonulásával kezdõdött meg a Manchester United megfiatalodása.

 

Nyáron további két zseni csatlakozott Neville-hez, ugyanis Paul Scholes és Edwin van der Sar is átadta helyét a fiatalabb játékosoknak, de ezzel még nem ért véget 30-asok elvándorlása az Old Traffordról.

 

Owen Hargreaves több éve tartó lábadozása után végül elhagyta az Álmok Színházát és két kiváló védõ Wes Brown és John O’Shea sem húzza már magára többet a legendás vörös mezt – a két védõ pályafutását a Sunderlandben folytatja.

 

Mind a hat távozó túl volt már a 30. életévén, a helyüket elfoglaló fiatalok közül de Gea és Jones még a 21-et sem töltötte be, így a tapasztalatban megmutatkozó különbségek óriásiak.

 

A 30. életévét múlt csütörtökön betöltõ Carrick az egyike azoknak a játékosoknak akik átvezethetik a Unitedet ezen az átmeneti idõszakon.

 

 

„Az öltözõ hangulata egy kicsit furcsa” – mondja õ.

 

„Öregebbnek érzem magam, de ez nem egy rossz dolog – az energia és a lelkesedés, amit a fiatalok hoznak a csapatba az hihetetlen”

 

„Akik elmentek mind nagyszerû játékosok voltak, de nekünk ezen túl kell lépnünk és remélhetõleg tudunk javítani az elõzõ szezon eredményein”

 

Carrick az itt töltött évei alatt négy bajnoki címet ünnepelhetett, de háromszor játszhatott a Bajnokok Ligája döntõjében is – két Carling Cup diadalnak is részese volt és augusztus 7.-én az ötödik Community Shielden vehet részt, ahol a városi rivális City lesz az ellenfél.

 

 

premierleague.com


premierleague.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!