Edwin elbúcsúzott

Érzelmekkel teli estét követõen búcsúzott Amsterdamban a futballtól Edwin van der Sar.


Az Ajax méltó módon tisztelgett a nagyszerû kapus elõtt, az este pedig Edwin álomcsapatának mérkõzésével zárult, melyben több United játékos - Rio Ferdinand, Nemanja Vidic, Michael Carrick, Ryan Giggs és Wayne Rooney - is szerepet kapott.

Gary Neville is játszott a sztárokkal teletûzdelt csapatban, melyet Sir Alex irányított. A vezetést Edwin csapata szerezte meg a második félidõ elején, ekkor az egykori Vörös Ördög, ma már Everton játékos Louis Saha talált a hálóba, ám nem sokkal késõbb egy Rodney Sneijder bomba csattant kapufán, a kipattanót pedig Derk Boerrigter értékesítette, ezzel egyenlítve.

Azonban Wayne Rooney és Ryan Giggs is nagy részt vállalt abban, hogy Edwin csapata gyõzzön, a két United játékos passzait követõen Dennis Bergkamp lõtte a találkozó utolsó gólját.

Korábban a United U13-as csapata 2-2-t játszott az Ajax fiataljai ellen többek között Callum Gribbin két góljának köszönhetõen. Edwin fia, Joe is védett ezen a találkozón, ahogyan Melle Meulensteen is szerepet kapott. Ezt követõen Edwin gól nélkül hozta le az 1995-os Ajax-szal az 1998-as holland válogatott elleni találatot, ahol Marc Overmars találata döntött.

Edwin Dream Team: Van der Sar - Neville, van Bronckhorst, Ferdinand, Vidic - Carrick, Giggs, Zenden, Kuyt - Rooney, Saha

Ajax U13 2-2 Man Utd U13


Ajax '95 1-0 Holland '98

 

Ajax 1-2 Edwin's Dream Team


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!