Carrick üdvözli a helyekért folyó harcot

Michael Carrick kijelentette, nagy örömmel néz a kezdõcsapatba való kerülésért folyó harcok és egyben kihívások elébe, amelyek ebben az idényben vár rá a Manchester Unitednél.


A Vörös Ördögök keretében több változás is történt a nyár folyamán, amely nagyban érintette a csapat középpályássorát is. Visszavonult aktív pályafutásától Paul Scholes, illetve lejáró szerzõdése miatt ingyen távozott a már évek óta sérüléssel küzdõ Owen Hargreaves.

 

Azonban a három nyári igazolás közül Ashley Young a középpálya szélét hivatott erõsíteni, ahol olyan társakhoz csatlakozott, mint Luis Nani, Park Ji-Sung és Antonio Valencia, azonban a középpálya közepén bevetõ Ryan Giggs, Darren Fletcher, Anderson, Darron Gibson és Michael Carrick is.

 

Mellettük a csapatba verekedné magát az ifjú titán, Tom Cleverley is, aki lenyûgözõ debütáláson van túl a vasárnapi Community Shielden, azonban Carrick ettõl a helyzettõl, illetve attól se tart, ha netalántán Wesley Sneijder végül az Old Traffordra tenné át székhelyét.

 

"Egyáltalán nincs bennem félelem ettõl a helyzettõl, sõt, kimondottan tetszik" - kezdte Carrick a Sky Sports News-nak.

 

"Ez az, amirõl ez a klub szól."

 

"Nagyon nehéz lesz majd a helyzetünk, de mindegyik szezon ugyanolyan nehéz, mint a többi."

 

"Most mindenki tiszta lappal indul, ugyanis volt egy kis mozgolódás a játékoskeretben, és most elég fiatal csapatunk van."

 

"Mindig is megvoltak a harcok a kezdõcsapatba kerülésért, ez az, ami naggyá tesz minket. Teljesítményed csúcsán kell lenned, hogy játéklehetõséget kapj, és valószínûleg erre vezethetõek vissza az elmúlt évek sikerei. Ha játszani akarsz, akkor tényleg a lehetõ legjobbat kell nyújtanod."

 

"Nagyszerû dolog az, hogy láthatod, amint a fiatalok beverekszik magukat a csapatba. Én tényleg nagyon élvezem, hogy követhetem, amint ezek az ifjú tehetségek igazi nagy játékosokká fejlõdnek azzla, hogy lehetõséget kapnak a felnõtt csapatban."

 

"Danny Welbeck rendkívül jól teljesített a hétvégén, és ugyanez igaz Tomra is, úgyhogy a jövõ egyértelmûen fényesen alakul. Biztosan mindent bele fognak adni, hogy az elõttünk álló szezonban minél több lehetõséget harcoljanak ki maguknak."

 

 

A Wembleyben Michael Carrick helyett állt be a félidõben Tom Cleverley, aki nagymértékben részt vett abban, hogy a United kétgólos hátrányából végül 3-2-re nyerjen.

 

A 21 éves középpályás ezt követõen meg is kapta élete elsõ behívóját az angol válogatott felnõtt keretébe, és Carrick éppen ezért hiszi, hogy hamarosan a United keretének alapembere lehet belõle.

 

"Õ egy nagyon nagy tehetség, de nem csak emiatt tartom sokra, hanem mert mentálisan is nagyon topon van" - tette hozzá.

 

"A hozzáállása klasszisokra vall."

 

"Hallgat, keményen dolgozik, és csak a futballra koncentrál, illetve, hogy miként fejlõdik. Hatalmas esélye van arra, hogy a legjobbak közé emelkedjen."

 

Vasárnapi teljesítménye okán sokan arról kezdtek beszélni, hogy Cleverley lehet Paul Scholes hosszútávú utódja, de Michael Carrick szerint nem szabad ilyen összehasonlításokba bocsátkozni.

 

"Ez nem arról szól, hogy õt kell pótolnunk, tovább kell lépni, és alkalmazkodni a helyzethet. Már évek óta ezt tesszük."

 

"Amikor három éve Cristiano Ronaldo eligazolt, mindenki arról beszélt, 'miként lehet õt pótolni?' De mindezt nem úgy tettük meg, hogy egy hozzá hasonló játékost tettünk a helyére, hanem továbbléptünk, alkalmazkodtunk, és továbbra is sikeresek maradtunk. Ez a legfõbb célunk."

 

"Ha olyan játékosokat vesztesz el, mint Scholesy, Gary Neville vagy Edwin van der Sar, akkor alkalmazkodnod kell a kialakult helyzethez. A játékosok a saját tudásukat és személyiségüket adják bele a csapat teljesítményébe, és ezt nem lehet pótolni, csak elõre nézni és továbblépni." 

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!