Young dicsõségre vadászik

A nyári igazolás Ashley Young elsõ United bajnokiján lenyûgözõen játszott. Kihasználva csodálatos ütemérzékét és passzolási készségét mindkét gólból nagyban kivette részét, ezzel is segítve csapatát, hogy gyõzelemmel zárja a West Brom elleni mérkõzést.


A Manutd.com munkatársa, Gemma Thompson a közelmúltban érte utól a szélsõt, aki a csatlakozásáról és a kihívásokról is mesélt...

Hogy tetszett eddig, hogy Manchester United játékos vagy?
Fantasztikus volt. Gyerekként mindig a világ legjobb csapatában akarsz játszani, a Manchester United pedig a legnagyobb. Nagyszerûen éreztem magam, amikor megtudtam, hogy érdeklõdnek irántam. Megtiszteltetés, hogy itt lehetek és a menedzser alatt dolgozhatom együtt világszínvonalú játékosokkal.

Mondd el, hogyan jött létre az átigazolásod és mikor hallottál elõször a United érdeklõdésérõl!
Igazából januárban derült ki. Akkoriban a Villával elég kényes helyzetben voltunk, a bennmaradásért harcoltunk, szóval a klubok azt mondták, nyáron ismét tárgyalnak, meglátják mi lesz addig. Más klubok is érdeklõdtek, de amikor meghallottam a United érdeklõdését, ide akartam jönni, ide akartam aláírni. Tudtam, hogy ez a tökéletes klub számomra. Mindenki, nem csak a játékosok, de az egész személyzet az elsõ naptól kezdve nagyon szívélyesen viselkedik velem.

Csatlakozásod elõtt beszéltél bármelyik Unitedessel az angol válogatottban?
Igen, természetesen. Amikor Angliával készültünk, mindig beszélgettünk, milyen az élet a klubnál és minden, amit a Unitedrõl hallottam fantasztikus volt. A srácok mondták, mennyire élvezném a játékot itt és micsoda nagyszerû hely ez, aztán mikor beléptem, ezt az érzést meg is kaptam. Minden eddigi percet élveztem.

Írd le, milyen volt az elsõ találkozásod a Fõnökkel...
Jó találkozó volt. Nem vagyok normális esetben ideges típus, de ez alkalommal az voltam. Amint találkoztam vele, az idegességem teljesen eltûnt. Nagyon szívesen fogadottnak éreztem magam és nagyon jót beszélgettünk. A kihívás szót használta, a karrierem során pedig folyamatosan kihívásokkal álltam szemben. Nagyon várom az elõttem álló kihívásokat.

Hogyan mûködik a United szerkezete összehasonlítva korábbi klubjaiddal?
Úgy gondolom, minden lenyûgözõ ami itt van. Ez egy hatalmas szervezet sok alkalmazottal, de bármennyire sokan is vannak itt, mindenki nagyon barátságos.

 


Mindenki az nagyszerû öltözõi hangulatról beszél - ez olyan volt, amit azonnal észrevettél?
Teljesen így van. A csapatszellemnek mindig nagy szerepe volt a klub sikereiben - tudva azt, mindenki segít a másiknak ha kint vagytok a pályán. A srácok közötti hangulat és viccelõdés brilliáns és mindenkinek gyõztes mentalitása van. Az elsõ edzésen észrevettem ezt. Ezt az, amit a menedzser mindenkibe beültet, ez az egyik ok, amiért olyan sikeres ez a klub és remélem, kivehetem a részem és segíthetek a csapatnak a további sikerekben.

A United olyan csapat, amit csodáltál mindig is?
Igen, határozottan. Mindig néztem õket és amikor ellenük játszottam, mindig olyan volt, mintha kupadöntõ lenne. Az Old Trafford az a hely, ahol mindig imádtam játszani és az, hogy immár rendszeresen itt játszhatok, igazán megtisztelõ.

Ijesztõ volt a vendégcsapat tagjaként pályára lépni az Old Traffordon?
Ijesztõ és izgalmas is volt egyszerre. Mindig élveztem ezt a kihívást. A légkör remek, a szurkolók mindig kiálltak a csapatért - nagyszerû, hogy immár United játékosként része lehetek ennek.

Képességeid alapján a támadó posztok bármelyikén képes vagy szerepelni - szeretsz különbözõ posztokon játszani?
Igen, nagyon. Az Aston Villában játszottam bal és jobb szélen, valamint a csatár mögött is. Sokoldalúnak lenni olyan, amit élvezek. Ha arra kérnek, váltsak pozíciót, tudom, hogy képes vagyok rá.

A karriered során mindig úgy érezted, hogy jöhet egy ilyen nagy lépés, mint ez is?
Igen, mindig bíztam magamban és hittem, hogy a legmagasabb szinten is képes vagyok játszani. Egyesek azt mondták, képtelen vagyok erre, de õk azt is mondták, a vélogatottig sem jutok el. Nem zavarnak ezek, mert bízom magamban és tudom, hogy meg tudom csinálni.

Izgalmas számodra az látni, sok fiatal játékos hogyan váltak világsztárrá ennél a klubnál?
Pontosan. Óriási szerepe van ebben a menedzsernek azzal, ahogy képes menedzselni a játékosokat. Nézd meg a játékosokat, akikkel dolgozott, rengeteg jó játékosból csinált igazán nagyszerû labdarúgót. Remlem velem is meg tudja tenni.

Volt olyan játékos, akit kifejezetten vártál, hogy vele játszhass itt?
Mindenkivel. Az egész csapat világklasszis játékosokból áll és hogy velük játszhatok, hatalmas lehetõség számomra.

Mi tetszik igazán az öltözõben?
Én elég élénk és nagyon hangos vagyok. [Nevet] Nyílván ha egy új klubhoz mész, úgy gondolom kell egy kis idõ, amíg megszokod mi hogyan megy. De én azon játékosok közé tartozom, akik az öltözõben szeretnek tréfákat kitalálni.

 


Van bármilyen meccsnapi babonád?
Mindig a bal sportszárat és cipõt veszem fel elõször. De ennyi. Általában csk ülök és hallgatom az iPodomat kezdés elõtt. A zene választásom minden héten változik, attól függ, mit hallgattam aznap.

Olyan vagy, aki ideges a mérkõzések kezdete elõtt?
Nem, már nem. Évek óta nem voltam ideges emiatt. Emlékszem, a watfordi debütálásomkor az voltam - akkor még a szezon során sokszor voltam ideges, de ez lekopott az évek során.

A válogatott tapasztalatod segít abban, hogy klubszinten a legnagyobb versenyeken játsz?
Azt hiszem, igen. Természetesen más a nemzetedért játszani, de a nyomás ugyanaz. Azt hiszem az a tapasztalat, amit megszereztem, segít nekem.

Végezetül, állítottál magad elé bármilyen személyes célt?
Mindig vannak céljaim - de mindig megtartom magamnak. Majd a szezon végén kell kérdezz errõl!

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!