Ferguson elkerülné ma a kétes eseteket

Sir Alex Ferguson elárulta, reméli, hogy a mai Tottenham elleni elsõ hazai bajnoki mérkõzésen sikerül elkerülni mindenféle kétes esetet - leginkább kollégája, és jóbarátja, a Spurs menedzsere, Harry Redkanpp egészségének érdekében.


Nani bizarr góljának köszönhetõen a Vörös Ördögök a tavalyi szezonban 2-0-s gyõzelmet arattak hazai pályán a Tottenham Hotspur ellen, amelyet követõen a londoniak menedzsere felháborodását fejezte ki. Most Sir Alex Ferguson a két csapat idei összecsapása elõtt megjeleni meccsmagazinban fejezte ki szimpátiáját kollégája felé.

 

Annál a bizonyos esetnél a Spurs kapusa, Heurelho Gomes egy szabadrúgáshoz készülõdve lehelyezte a labdát, csakhogy a mérkõzés játékvezetõje nem ítélt szabálytalanságot, így ez nem is következhetett volna be, és mivel így játékban volt a labda, Nani lecsapott, és az észak-londoniak nagy bánatára kegyetlenül kihasználta a kínálkozó lehetõséget.

 

"Harry Redknapp egészsége érdekében remélem, hogy eltudjuk kerülni a hasonlóan vitatott körülmények között születõ gólokat, mint amilyen a tavalyi volt. Érthetõ, hogy utána dühében fel-alá ugrált" - kezdte Sir Alex.

 

"Nincs kétségem afelöl, hogy mindenki emlékszik rá - hogy is lehetne elfelejteni? A Spurs kapusa letette a labdát a tizenhatoson belül, abban tudatban, hogy Nani kezezése miatt szabadrúgást kaptak kifelé, azonban ez valójában nem így történt, így a labda továbbra is játékban volt, a gyorsan kapcsoló szélsõnk pedig azonnal lecsapott a lehetõségre, megszerezte valószínûleg élete legkönnyebb gólját!"

 

"Bizarr eset volt; Mark Clattenburgot érthetetlen módon eltiltották a következõ fordulóban, Harry pedig természetesen dühöngöt. Újra, vagy akár ma este nem kívánnék ehhez hasonló érzés neki. Nincs ilyesfajta izgalomra szükségünk, igaz Harry?"

 

 

Nani szintén beszélt a United Reviewnak, arról, hogy milye érzés volt improvizációs készségének köszönhetõen egy olyan esetbõl gólt szerezni, amely kezdetén még azért dühönghetett, hogy ez szerinte biztos büntetõt nem ítélt meg a játékvezetõ.

 

"Ez volt a legfurább gól, amelyet valaha szereztem" - kezdte a portugál középpályás.

 

"Vicces volt. De egyben okos is."

 

"Szerintem a legtöbb ember dühös volt, de én okosan felfigyeltem az esetre, mert értettem a játékvezetõi jelzéseket. Gyorsan olvastam a játékot. Kézzel megfogtam a labdát, mindenki látta. Megfogtam kézzel a labdát, mert azt hittem, hogy szabálytalanságot fújnak be."

 

"De a bíró látta, hogy a kapus megfogta a labdát, így a játék mehetett tovább. A játékvezetõ széttárta a kezét, és mutatta, hogy játékban van a labda. A kapus lerakta a labdát a földre, és két lépést tett hátrafelé. Ránéztem a bíróra, és mondta, hogy 'igen, OK', úgyhogy gyorsan odafutottam, és berúgtam. Nem az én hibám volt!"

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!