A Fõnök üdvözli a sorsolást

Sir Alex Ferguson örül a Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolása miatt, amiben megtalálható klasszikus ellenféltõl kezdve, eléggé ismert csapaton át teljesen újonc is.


Benfica nem szorul bemutatásra, hiszen 1968-ban épp ellenük nyert 4-1-re a United, amivel a klub elsõ BEK gyõzelmét szerezte meg. Ezt megelõzõen 1966-ban George Best remeklését követõen 5-1-re nyertek a Vörös Ördögök a Benfica otthonában. Az ezredforduló után, 2005/06-os szezonban a portugál csapat legyõzte a Unitedet, ezzel Sir Alexék nem jutottak túl a csoportkörön, a következõ évben azonban kétszer is gyõzött a manchesteri csapat.

A Basellel csupán kétszer játszottak a Vörös Ördögök, a 2002/03-as idényben 3-1-re gyõztek idegenben, hazai pályán pedig elég volt az 1-1-es döntetlen is - az utóbbi mérkõzésen mutatkozott be Darren Fletcher a felnõtt csapatban. Az utolsó ellenfél a csoportban az Otelul Galati, mely 47 éves történelme során elõször lett bajnok, ám teljesen ismeretlen  még európai porondon.

 


"Ez egy igazán érdekes sorsolás volt, utazási nehézségek nem várnak ránk" - mondta Sir Alex Ferguson a Manutd.com-nak.

"A múltban többször is játszottunk a Benficával. Mindig nagyszerû meccsek voltak azok. A két klub között nagyszerû történelem van. A Basel egy svájci csapat, akik nagyon jól játszanak. Svájci csapatokra jellemzõ, hogy sok fiatal játékos van a rendszerükben, ami nagyon jó. 2002/03-ban már játszottunk ellenük a csoportkörben. Az Otelul Galatiról nem tudunk sokat, de ez a Bajnokok Ligája szépsége, hogy új csapatok ellen is játszhatsz. Nyílván megérdemlik, hogy ebben a sorozatban legyenek. Ez nagyszerû számukra."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!