Smalling marad a jobb bekk poszton

Sir Alex Ferguson jelezte, Chris Smalling továbbra is a számára idegen, jobb szélsõ védõ poszton kap szerepet, hiszen mind a Unitedben, mind a válogatottban remekül teljesített ott.


A Bolton elleni mérkõzés elõtt beszélve Sir Alex elmondta, a védõ magassága volt az egyik oka az átcsoportosításának.

"Rafael korai sérülése miatt kellett õt a jobb szélre tennünk" - kezdte Ferguson. "Amikor a City ellen játszottunk a Community Shielden, a csapat magasságát fontolóra kellett vegyük. Sem a középpályásaink, sem a csatárok nem igazán magasak, így ezt valahol ellensúlyozni kell az ellenfelekkel szemben. A Bolton egy másik példa erre. Chris magassága és levegõben ható képessége nagy bónuszt jelent számunkra."

 


Bár a menedzser is tudja, hogy Smalling igazi posztja a védelem közepén van elsõsorban, nagyon dícsérte õt és még egy harmadik posztot is megemlített vele kapcsolatban.

"Középhátvédként hoztuk ide õt. Az edzéseken megmutatta képességeit és sokoldalúságát, hiszen középpályán is játszik edzéseken. Nagyon sokoldalú játékos."

"Úgy gondolom eljön az idõ számára, amikor ismét középsõ védõt játszik majd, de amíg ilyen jól teljesít, nincs okunk változtatni. Jó védelmi stabilitást ad nekünk és a sebessége igazi bónusz számunkra, úgyhogy így folytatjuk."
 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!