Coyle nem veszi célba De Geát

A Bolton Wanderers menedzsere, Owen Coyle nem tervezi, hogy célba vennék a Manchester United kapusát, David de Geát, amikor csapatával szombat este leakarják gyõzni a bajnoki címvédõt a Reebok Stadiumban.


Sir Alex Ferguson együttese lenyûgözõen kezdte a szezont, többek között az Arsenal 8-2-es legyõzése is belefért a három gyõzelemmel kezdett idei Premier League nyitányukba.

 

Ha egyetlen posztot kellene mondani, ahol kicsit megingathatónak tûntek, akkor az a kapusé, ahol a nyáron igazolt fiatal, Edwin van der Sar pótlására érkezõ David de Gea néha nem állt éppenséggel a helyzet magaslatán.

 

A 20 éves portás azóta például tizenegyest fogott az Ágyúsok ellen, és a Vörös Ördögök mai ellenfelének menedzsere, Owen Coyle sem gondolja egyáltalán úgy, hogy könnyû feladat lenne gólt lõni az U-21-es Európa-bajnoknak.

 

Ennek ellenére a skót menedzser úgy érzi, hogy a Wanderers - amely az elõzõ szezonban kétszer is vezetett a United elleni hazai, végül 2-2-re végzõdõ mérkõzésükön - rendelkezik azzal a képességgel, hogy gyõzelmet arassanak a mai találkozón.

 

"David de Gea egy világklasszis kapus - ez nem kétséges" - kezdte Owen Coyle.

 

"A Manchester United esetében nehéz bármilyen gyengepontot is találni, de az én figyelmem nem is erre irányul, sokkal inkább arra, hogy a saját játékosaimból a lehetõ legjobb teljesítményt hozzam ki."

 

"Tudjuk, hogy amíg tudásunk maximumát hozzuk, addig éjszakánként nyugodtan alhatunk."

 

"Amit nem akarunk az az, hogy ezalá a szint alá süllyedjünk - ez rossz ízt hagy az ember szájában, úgyhogy arra fogom ösztönözni a csapatomat, hogy tudásuk legjavával rukkoljanak elõ."

 

"Ha erre képesek vagyunk, annak ellenére, hogy egy egész szezonon keresztül képtelenek lennénk felvenni a versenyt a Manchester Uniteddel, egy adott napon megverhetjük õket."

 

 

A Manchester United támadópotenciáljához nem fûzõdhet kérdés, ugyanis az angol válogatottban is remek párost alkotó Wayne Rooney - Ashley Young duó kirobbanó formának örvend.

 

Velük együtt edzett az elmúlt hetekben a szintén válogatott kerettag Gary Cahill - ami egy olyan dolog, amelyre építhetnek a hazaiak a mai mérkõzésen, bár Owen Coyle szerint 25 éves védõje már eddig is sokat tudott a Rooney és Young által jelentett veszélyekrõl.

 

"Szerintem nagyon is jól ismeri az õ képességeiket - nem hiszem, hogy az angol válogatottban együtt töltött napok miatt ismerné ki jobban a játékukat" - tette hozzá.

 

"Lehet, hogy volt közöttük egy kis ugratás a mérkõzés elõtt, de Gary igazi profi, így tudja minden játékos erõsségét, és gyengeségét."

 

"Azonban lehet, hogy attól, hogy kicsit közelebbrõl figyelhette õket, ellesett egy-két dolgot, ami még a hasznára válhat. Ki tudja?"


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!