Carrick: Rooney topformába lendült

Wayne Rooney útban van pályafutása legjobbjához, állítja csapattársa, Michael Carrick.


Wayne Rooney úgy kezdte ezt az idényt, mint egy telhetetlen kisgyerek - két mesterhármast szerzett, összesen pedig már 8 gólnál jár négy fordulót követõen.

 

A fejlõdése akkor válik igencsak szembetûnõvé, ha összehasonlítjuk az elõzõ szezonjával, amikor a szezon végén csak hárommal volt több gólja a bajnokságban.

 

A Manchester United holnap a Benfica ellen kezdi meg a Bajnokok Ligája idei szezonját az Estadio de Luzban, ahol Sir Alex Ferguson egy, az eddig megszokott csapataihoz képest megváltoztatott tizenegyel akar pályára lépni, azonban támadószekciója vezére szinté biztosan játszik a portugálok ellen.

 

"Valószínûleg eddig ez Wayne pályafutása legjobb szezonja, nagy dolgokra számítok tõle" - kezdte csapattársa, Carrick.

 

"A múltban is nagyon jól teljesített, de mára felnõtt. Jól kezeli a helyzeteket, és mindent a legjobb módon csinál."

 

"Néha ha jól játszik, de nem lõ gólt, akkor az emberek azt mondják, hogy nem volt elég jó. Csak a góljai alapján ítélik meg."

 

"Az, hogy gólt szerez, és úgy játszik, ahogy szokott, az egészen fantasztikus."

 

 

Carricket a múltban saját menedzsere illette kritikával, amiért lassan rázódik bele egy-egy szezon ritmusába, amelyet követõen amíg Tom Cleverley nem sérült meg a Bolton Wanderers elleni bajnokin, nem is számított rá.

 

Az elõzõ szezonban kénytelen volt kihagyni két hónapot a szezon elején bokasérülés miatt, azonban visszatérését követõen formába lendült, és kulcsszerepet vállalt a Manchester United 19. bajnoki címében.

 

Bár eddig tényleg nem sok babér termett számára, kijelentette, hogy nem aggódik amiatt, hogy Sir Alex Ferguson megfiatalított együttesében eddig nem jutott sok lehetõség számára.

 

"Nem igazán az a feladatom, hogy aggódjak amiatt, hogy miként kerülök vissza, csak az számít, hogy játszani akarok" - tette hozzá.

 

"Türelmesnek kell lennem. Egyáltalán nem kerültem körön kívülre, és tudom, hogy lehetõséget fogok kapni amikor eljön az idõm. Kicsit csalódástkeltõ helyzet ez, de nagyobb perspektívából kell ezt néznem."

 

"Nem csak én voltam az eddig, hogy akinek várnia kellett. Mások is hasonló helyzettel néznek szembe. De most, hogy elkezdõdik a Bajnokok Ligája, több játékosra lesz szükség."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!