Megállítaná Rooneyt a Benfica

A Benfica védõje, Luisao szerint Wayne Rooneyra nagyon oda kell figyelniük, ha esélyt akarnak maguknak hagyni arra, hogy megverjék a Manchester United a ma esti Bajnokok Ligája csoportmérkõzésen.


A portugál klub ma este a Premier League bajnoki címvédõjét, és a Bajnokok Ligája elõzõ szezonjának döntõsét látja vendégül az Estadio da Luzban, amellyel a Vörös Ördögöknek is megkezdõdik a legrangosabb európai kupasorozat idei szezonjának csoportköre.

 

Az elõzõ szezonban a csoportkör jelentette a végállomást a Benficának, de a portugál bajnokság idei szezonjában bíztatóan kezdtek, hiszen még veretlenül állnak a második helyen a címvédõ Porto mögött.

 

A Manchester United, amelyet az elõzõ szezonban csak a Barcelona volt képes megállítani Európában, hengerel eddig az idei szezonban, miután négy bajnokijából négyet nyert, amelyeken Wayne Rooney már nyolc gólt szerzett.

 

Valószínûleg a Vörös Ördögök legnagyobb ellenfele a C-csoportban, ahol egyébként még az Otelul Galati és az FC Basel szerepelnek, a lisszaboniak lesznek, így a két csapat mérkõzései akár el is dönthetik a csoport végsõ sorrendjét.

 

"A gyõzelem kulcsa nem más, mint hogy miként teljesítünk védekezésben" - kezdte a Benfica brazil védõje, Luisao a skysports.com-nak.

 

"Megkell állítanunk Wayne Rooneyt, ahhoz, hogy nyerhessünk. Õ egy világsztár, de még az olyan játékosoknak, mint õ, is lehet rossz napjuk."

 

"Nem Rooney jelenti az egyetlen veszélt a Manchester United csapatából. Mindegyik játékosuk képes lehet veszélyt teremteni a kapunk elõtt."

 

"Tudjuk, hogy majdhogynem tökéletesen kell teljesítenünk ahhoz, hogy otthon tarthassuk a három pontot."

 

 

Sir Alex Ferguson elõreláthatólag tapasztalat kezdõcsapatot küld pályára ma este, amelyben olyan nevek is megtalálhatóak lesznek, mint Ryan Giggs és Michael Owen.

 

Mellettük még a portugál szélsõ, Nani is ott lehet a honfitársai elleni összecsapáson, és Luisao óvatos is a 24 éves játékossal kapcsolatban.

 

"Nani szintén egy nagyon fontos játékosuk, az pedig, hogy hazájában léphet pályára, nagy erõt adhat neki" - tette hozzá.

 

"Az angol csapatok ellen talán a legrosszabb játszani, de nem félünk tõlük. A Benfica egy nagy történelmi múlttal rendelkezõ klub Európában, és az az álmunk, hogy tovább írjuk a történelmet."

 

"A United hihetetlen formában kezdte ezt a szezont a Premier Leagueben, de az egyáltalán nem könnyû, hogy minden nap a megfelelõ formában legyél képes játszani."

 

"Optimisták vagyunk, és hiszünk benne, hogy a United és a Benfica jut tovább majd a következõ körbe."

 

"Minden futballista álma, hogy ehhez hasonló mérkõzéseken léphessen pályára."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!