Manchester United 3-1 Chelsea

A Premier League 5. fordulójának rangadóján 3-1-re gyõzött a Manchester United.


Rangadóhoz méltó iramban telt a mérkõzés, mindkét csapat próbált támadni, de ez inkább a vendégeknek sikerült.

Már a 3. percben majdnem vezetést szerzett a londoni csapat. Cole ívelt középre, ahol Ramires teljesen üresen érkezett és közelrõl, becsúszva lõtt kapura, de Gea hatalmasat mentett lábbal

Két perccel késõbb Hernandez adta el a labdát saját térfelén, Torres vezette kapura, Evans becsúszva mentett, a labda Sturridge elé került, lövése azonban méterekkel a bal alsó sarok mellett hagyta el a pályát.

A Vörös Ördögök elsõ helyzetükbõl gólt szereztek. A 8. percben jártunk, amikor szabadrúgást végzett el Young a bal szélrõl, ívelése Smallingot találta meg, aki közelról fejelt a kapuba, 1-0 a Unitednek. Visszjátszás után kiderült, Smalling kicsit lesen állt, de a partjelzõ nem jelzett.

 


Négy perc múlva Torres majdnem egyenlített. Anderson saját 16-osa elõtt adta el a labdát, a spanyol összeszedte, majd lõtt, de a labda a jobb alsó sarok mellé szállt.

Nem sokkal késõbb Anderson két labdát is elszórakozott, amibõl kontrázott a Chelsea, de végül Evans remekül mentett saját büntetõ területén belül.

A félidõ felénél Nani tálalt külsõvel Hernandez elé, de a mexikóitól helyzetben elpattant a labda, majd a 26. percben Fletcher a szögletzászlóhoz közelrõl passzolt középre Hernandeznek, aki mikor lõni akart, elesett. Sajnos ez jellemzõ volt egész mai teljesítményére.

Kontrázott is a vendég csapat, Ramires került hatalmas helyzetbe, ám de Gea földöntúli védést mutatott be.

A 37. percben Evans óriási keresztlabdát adott Naninak, aki labda átvétel után megindult kapu felé, majd 20 méterrõl hatalmas gólt ragasztott a jobb felsõ sarokba, 2-0 a Unitednek. Visszajátszás után kiderült, ezen gól elõtt is lesen állt egy United játékos (Nani), de a partjelzõ ezt sem vette észre.

 


A félidõ vége elõtt Young lövését fogta Cech, majd egy Rooney-Jones kényszerítõ után a fiatal védõ remek megindulását követõen nagy kavarodás alakult ki a Chelsea büntetõ területén belül. A védõk rosszul szabadítottak fel, Nanira rúgták a labdát, akirõl Rooney elé került és az angol csatár higgadtan értékesítette helyzetét, 3-0 immár a hazaiaknak.

 


A szünetben Anelka jött be a londoni csapatba, aki a második félidõ elsõ percében máris gólpasszt adott Torresnek, aki közelrõl értékesítette helyzetét, 3-1-re szépítve.

Anelka cseréje nagyon jó húzásnak bizonyult, Smalling nem nagyon bírt a franciával, többször is a United jobb szélén mentek a Chelsea támadások, amik után Evans 2-3 alkalommal mentett saját kapuja elõterébõl.

Egészen az 55. percig kellett várni a félidõ elsõ igazi nagy United lehetõségére, ekkor Nani balról indult közép felé, majd óriási lövése a felsõlécrõl visszapattant, amire rárajtolt Bosingwával együtt, a portugál azonban szabálytalankodott a másik portugál ellen, így 11-est kaptak a hazaiak. Rooney végezte el, de a bal lába megcsúszott, amikor kitámasztott és csúnyán mellé lõtt. Vajon Terrynek eszébe jutott 2008? 

 


A 62. percben Sir Alex Ferguson változtatott, Anderson helyére hozta be Carricket, valamint az Anelka által forgatott Smalling helyére Valencia érkezett bal bekknek, ami remek reagálás volt a menedzsertõl, az ecuadori beállásával a Chelsea bal oldala már nem volt veszélyes.

Az utolsó 20 perc kezdetén beszorultak a Vörös Ördögök, sorra lõtte szögleteit a Chelsea. Két perccel késõbb Torres indult meg, kicselezte Carricket és Jonest, de a spanyol lövését mentette a spanyol kapus.

A 77. percben majdnem 4-1 lett az eredmény, de Evra középre passzolása után Rooney csak kapufát talált el.

Hat perc múlva viszont csak Torresen múlt, hogy nem lett 3-2. Jones mellõl ugrott ki a spanyol támadó, aki kicselezte a kifutó de Geát is, majd úgy gondolta, inkább a Stretford Enden ülõ szurkolókat kínálja meg egy labdával, mert 5 méterrõl az üresen tátongó kapu mellé tüzelt.

A végén még Rooney ugrott ki Young remek pörgetése után, rávihette a kapusra a labdát, a jobb oldalon felfutó Berbatov elé tálalt, ám kissé hosszan, így a bolgár kisodródott és már nem tudta belõni a labdát a kapuba, mert egy Chelsea védõ mentett.

Kis szerencsével nyert a United, bár ha pontosabbak a játékosok, róghattak volna akár 5-6 gólt is a londoniaknak. Viszont a Chelsea sokkal többet támadott, õk is könnyedén szerezhettek volna akár 3-4 gólt is.


Manchester United 3-1 Chelsea
Old Trafford, 75455 nézõ

Vezette: Phil Dowd

United: de Gea - Smalling(Valencia 62.), Jones, Evans, Evra - Nani, Fletcher, Anderson(Carrick 62.), Young - Rooney, Hernandez(Berbatov 79.)
Nem használt cserék: Lindegaard, Fabio, Giggs, Park

Chelsea: Cech - Bosingwa, Ivanovic, Terry, Cole - Ramires, Meireles(Obi Mikel 79.), Lampard(Anelka 46.) - Sturridge(Lukaku 67.), Torres, Mata
Nem használt cserék: Turnbull, Romeu, Luíz, Malouda

Gólszerzõ: Smalling 8', Nani 37', Rooney 45' illetve Torres 46'


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Luis Nani

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!