Sir Alex élvezte a furcsa mérkõzést

Sir Alex Ferguson úgy érzi, furcsa körülmények között sikerült unitedes pályafutása legjobb szezon rajtját elérnie csapatával.


Bár a bajnok 3-0-ás elõnnyel mehetett az öltözõbe a Chelsea elleni rangadón, mégsem ez volt az idei öt Premier League gyõzelmük legmeggyõzõbb teljesítménye.

A kilátogató szurkolók több nagy helyzetet is láthattak, a mérkõzés elején Ramires lõhetett volna gólt, ha David de Gea nem védett volna hatalmasat, vagy a második játékrészben Fernando Torres üres kapuba sem volt képes betalálni (ami emlékeztetett Diego Forlan Juventus elleni felkészülési mérkõzésen kihagyott ziccerére).

"Úgy vélem, semleges nézõknek ez egy fantasztikus, nyílt mérkõzés volt" - mondta Sir Alex. "Furcsa volt, mert a Chelsea ellen évek óta szoros meccseink voltak. Ez egy nagyon-nagyon nyitott találkozó volt."

"Néhány játékosunk idõnként fantasztikus volt. De azt gondolom, saját magunknak okoztunk problémát azzal, hogy a támadó harmadban sokszor adtuk el a labdát, amibõl kontrákat tudtak építeni ellenünk. Az elsõ félidõben két-három gólt is lõhettek volna."

Ám a United támadó játéka tetszett a menedzsernek, különösen akkor, amikor inkább a széleken próbálkozott a csapat ahelyett, hogy Wayne Rooneyt és Javier Hernandezt középrõl hozták volna játékba.

 


"Minden rendben volt, amikor kitettük a labdát Naninak vagy Ashley Youngnak, azt hiszem ez volt az erõsségünk, amivel nem tudtak megbírkózni."

"Amikor a középpálya közepén próbálkoztunk, mindig ellentámadást indított az ellenfél, mert eladtuk a labdát. De aztán kitettük szélre a labdákat Naninak és Ashley Youngnak, ez volt az erõsségünk és ezzel nem tudtak mit kezdeni."

Wayne Rooneynak nem volt szerencséje, hogy ismét mesterhármast érjen el - immár sorozatban harmadik meccsén - de Sir Alex nem volt nyugtalan, amiért idei legjobb góllövõjének most egy góllal kellett beérnie.

"Rúgott egy kapufát és kihagyott egy 11-est. Nem tudom, mit próbált ott csinálni. Talán megcsúszhatott. Szokatlan volt, mert általában higgadt és jól lövi a büntetõket. Nem aggódtam amiatt, hogy lõ-e mesterhármast vagy nem. Inkább azért aggódtam, hogy nyerjük meg a meccset, ami sikerült is, most nagyon boldogok vagyunk."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!