Lenyûgözték a fiatal Vörös Ördögök Carricket

Lehet, hogy Michael Carrick nem kapott annyi játéklehetõséget ebben a szezonban, mint szeretett volna, azonban ez nem kisebbíti az élvezeti értékét annak, amit a United 26 év óta legjobb szezonkezdete során látott.


Öt mérkõzést követõen a Manchester United az összes begyüjthetõ pontot megszerezte a Premier League idei kiírásában, amely során 21 gólt szereztek - és még sorolhatnánk a lenyûgözõ statisztikai adatokat. Azonban legalább ugyanilyan élvezetes a csapat szabadstílusú, gördülékeny, támadófelfogású játékát nézni, amely Sir Alex Ferguson legénységének idei teljesítményét maximálisan jellemzi.

 

"Nagyon nagy élvezettel nézem magunkat, különösen úgy, ahogy játszunk, és mindezt a bajnokság legtetejérõl letekintve tesszük" - kezdte a tapasztalt középpályás, Michael Carrick.

 

"Hihetetlen kemény szezonkezdeten vagyunk túl, és további kemény összecsapások elébe nézünk a közeli jövõben is. De én amondó vagyok, hogy játszunk továbbra is olyan játékot mint eddig, és akkor továbbra is gyõzni fogunk."

 

Az energia, és a gyors iram két meghatározó jellemzõje idén a United játékának, különösen a középpályán megkérdõjelezhetetlen ezek jelenléte. De ez a pályán lévõ egyéniségek teljesítménye (Anderson és Tom Cleverley játszották a legtöbb percet idén a középpálya tengelyében, vagy ez egy 180 fokos változás a csapat taktikai hozzáállásában?

 

 

"Bizonyos játékosok bizonyos módon játszanak" - tette hozzá az angol válogatott játékos.

 

"De mi mindig nagy iramban, a labdát a földön tartva, passzokból építkezõ játékot próbálunk játszani."

 

"A menedzsernek nem kellett jobban belénk vernie annak az igényét, hogy gyorsan játszunk, mint bármikor korábban. Ezt már az évek során megtette!"

 

"Az itteni játékfilozófia abból áll, hogy gyors iramban, a labdát gyorsan járatva tegyük próbára az ellenfeleket. Ebben a szezonban úgy tûnik, hogy a dolgaink összejöttek, és minden klappol!"

 

"Nagyon magas minõségû és intenzitású edzésmunkát végzünk, mióta visszatértünk a felkészülési idõszakról. Talán ez teszi a sikereinket."

 

Carrick tudja, hogy mind neki, mind pedig a többi tapasztalat játékostársának több lehetõség fog jutni, ahogy haladnak elõre a szezonban. Elmondása szerint emiatt senki nem pánikol a keretben.

 

"Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy lesz olyan szakasza a szezonnak, amikor ez a szabados játékstílus nem fog menni, de mindenképpen megkell találni a módját, hogy gyõzzünk. Remélhetõleg ilyenkor a tapasztalat segíthet a csapatot továbblendíteni."

 

"Jelen pillanatban ezek a fiatal fiúk nagyon élvezik a játékukat. Olyan lehetõséget kaptak, amelyrõl nem gondolták, hogy ilyen gyorsan elérkezik."

 

"Amikor ilyen helyzet áll elõ, akkor csak arra törekedhetsz, hogy amikor lehetõséghez jutsz, akkor a lehetõ legtöbbet hozd ki belõle. Ha ilyen fiatal vagy, akkor nem igazán érnek sérülések, vagy formahanyatlások. Csak szabadon akarod játszani és élvezni a játékodat. Minden bizonnyal ez rájuk is jellemzõ most."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!