Owen: Mindig játszani akarok

Michael Owen kifejtette, hogy mindig játszani akar', miután a Manchester United az õ duplájának is köszönhetõen 3-0-ra legyõzte a Leedset kedd este, a Ligakupa 3. fordulójában.


A csatár szezonbeli elsõ mérkõzését játszhatta kezdõként, amelyen két góljával magabiztos, és egyben kényelmes gyõzelemhez segítette csapatát az Elland Roadon.

 

Owen az elõzõ szezonban körön kívül találta magát a Manchester Unitedben, ugyanis nem sok játéklehetõség jutott neki a végül bajnoki címig jutó csapatban, ám reméli, hogy az elmúlt 12 kezdõként lejátszott mérkõzésén szerzett gólja olyan mérleg, amely több lehetõséggel kecsegtet számára a Vörös Ördögök kezdõjében.

 

"Nem vagyok elégedett, ha nem játszok" - kezdte az Aranylabdás csatár az Elland Roadon tartott mérkõzést követõ interjút.

 

"Sokszor megkapom a kritikát, hogy 'nem is játszol, mégis felveszed a fizetésedet', és ehhez hasonlókat, de erre nem is vagyok büszke."

 

"Mindig játszani akarok."

 

Az egykori liverpooli nevelésû, késõbb a Real Madridban és a Newcastleben is megforduló játékos abban reménykedik, hogy megtudja ismételni elsõ szezonját az Old Traffordon, amikor minden sorozatot egybevéve 31 mérkõzésen jutott szóhoz, de azért reálisan látja a helyzetét, tekintve a United keretének hihetetlen erõsségét.

 

"Ha ez a szezon is úgy alakulna, mint az elsõ itt töltött évem, akkor nagyon elégedett lennék" - tette hozzá.

 

"Fantasztikus volt, úgy éreztem, hogy része vagyok a csapatnak. Mindig vagy a padon ültem, vagy játszottam."

 

"Természetesen szeretnék ismét szerephez jutni a csapatban, de felismerem, hogy számos klasszis játékos van a csapatban és a keretünkben, és már az is hatalmas kihívás, hogy a kispadra odakerülj, nemhogy a kezdõcsapatba."

 

 

A 31 éves támadó elárulta, hogy érezte a nyomást, ami a vállára nehezedett a Leeds elleni mérkõzés elõtt - amely elsõ mérkõzése volt idén a United színeiben - és örül, hogy sikerült kihasználnia a lehetõséget, hogy ismét bizonyítsa a kétkedõknek, hogy hibáztak.

 

"A világ legjobb játékosainak is lehet rossz napjuk, de engem már a kezdés elõtt kritizáltak, az elõtt, hogy akár rosszul sült volna el este számomra a mérkõzés."

 

"A negatív gondolatok egyértelmûen ott keringenek az ember fejében, amikor a mérkõzésekre készülsz, ráadásul nincs csak 3-4 napot rendezni a dolgaidat, mint azoknak a játékosoknak, akik folyamatosan játékban vannak."

 

"Rajtam van a nyomás, de szerencsére minden olyan mérkõzésen, ahol kezdõként léptem pályára, eltudtam hallgattatni azokat, akik engem kritizáltak."

 

Owen magabiztos azt illetõen, hogy még sokat tudnak hozzátenni csapata játékához, és nagyon örülne, ha egy újabb egy éves szerzõdéshosszabbítást írhatna alá a nyáron a Premier League címvédõjével.

 

"Hiszem, hogy még van bennem néhány év, és nagyon szeretnék a Manchester Unitedben maradni."

 

"Ahhoz, hogy ez megtörténhessen, be kell kerülnöm a csapatba, mert a menedzser nem akarja, hogy csak üldögéljek, és én se csak úgy üldögélni, ha nem vagyok a csapat, vagy a sikerek részese."

 

"A dolgok jelenlegi állása szerint eddig négy-öt hét telt el a szezonból. Jobbára csak egy mérkõzésünk volt eddig hetente, úgyhogy a menedzser nem igazán tudott eddig még rotálni senkit."

 

"Egy kezén meglehet számolnia minden játékosnak, aki most pályára lépett, hogy hány lehetõséghez jutott az idei szezonban, úgyhogy remélhetõleg a szezon elõrehaladtával, úgy hogy már hetente kétszer játszunk, nem csak én, hanem mások is megkapják a lehetõségüket."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!