Kérdezz-felelek: Jonny Evans

Jonny Evans ebben a szezonban csak a Leeds elleni Ligakupa mérkõzésen nem szerepelt a Unitedben és reméli, Sir Alex Ferguson a szombati, Stoke elleni összecsapáson is számít rá.


Jonny a Manutd.com-nak adott exkluzív interjúban beszélt az eheti ellenfélrõl és megvédte a Stoke-ot robosztus játékstílusa miatt.

Jonny, milyen érzés a Stoke City ellen játszani a Britannia Stadiumban?
Még csak egyszer játszottam ott a Uniteddel, 2008-ban, miután visszatértünk Japánból, ahol a klubvilágbajnokság zajlott. Csak arra emlékszem, hogy a hangulat hihetetlen volt. A szurkolóik a csapatuk mögött állnak és ez együtt a Stoke játékával kombinálva eredményezi azt a hatalmas nyomást, ami rád nehezedik abban a stadionban. Sok magas labdával játszanak, nagyon fizikális csapat. Gyakran elég szeles is az idõ arra, ami még nehezebbé teszi egy védõ dolgát.

Más módon közelítesz meg egy Stoke elleni mérkõzést?
Felkészültnek érezzük magunkat a Stoke ellen, határozottan. A legutóbbi idegenbeli meccsünk a Bolton elleni volt, akik hasonlóan játszanak annyiból, hogy õk is a tizenhatosra ívelik a magas labdákat. Jók voltunk a Bolton ellen, magabiztos vagyok, hogy az akkori játéktervünk elemeit most is tudjuk majd alkalmazni.

Élvezed az ilyen fizikális játékokat?
Olyan csapatok ellen játszani, mint a Stoke vagy a Bolton sokkal többet kivesz belõled. Védõként az ilyen mérkõzéseken sokat kell sprintelni is, valamint a magas labdákért rengetegszer kell felugrani. Sokkal többször találod magad játékban ilyenkor, mint olyan ellenfél ellen, amelyik a földön próbálja tartani a labdát. Egy védõnek okosnak kell lennie, amikor ilyen fizikális futballt játszó ellenfelek ellen játszik, óvatosnak kell lennie, nehogy a párharcok teljesen leszívják az erejét.

 


A Stoke nyílt szemléletét sokan kritizálták már. Hogy állsz te ezzel?
Soha nem voltam az, aki panaszkodna ilyesmiért.Mindig hallom az embereket, ahogy kritizálják õket - még az apám is azt mondja, hogy a focit nem így kellene játszani - de nem értek egyet ezzel. Nincs ezzel semmi problémám ezzel. Nincs a játékszabályban leírv, hogy a játékot a földön kell folytatni. Akik így játszanak (mint a Stoke), semmilyen szabályt nem szegnek meg.Talán ahhoz, hogy a legmagasabb szinten is sikeres legyél, képesnek kell lenned arra, hogy a földön tartsd a labdát. Még talán szórakoztatóbb is az ilyen stílus és a szurkolók szórakoztatása szintén nagyon fontos tényezõ. De biztos vagyok abban, hogy a Stoke szurkolók nem panaszkodnak sokat. A Premier League-ben van a csapatuk és harcol Európában is...

Arról van szó, hogy a saját erõsségedet játszod, így van?
Pontosan. Észar-Írországból jövök, ahol ha válogatott meccset játszunk, nem számíthatunk mindig arra, hogy szép focival lelépjük az ellenfelet. Olyan játékot kell elõvennünk olykor, ami leginkább fekszik nekünk, mert azzal érhetünk el pontokat. Ahogy te is mondtad, azt kell játszani, ami az erõsséged és ami a menedzsered erõssége. Tony Pulis egy nagyon összeszedett menedzser, a csapata pedig igazán gyakorlott.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!