Ferdinand a jövõ embere

Sir Alex Fergusonnak nincsenek kétségei afelõl, hogy Rio Ferdinand fontos szerepet tölthet be a jövõben is a Manchester Unitedben.


A legutóbbi 3 szezon során az angol védõ folyamatosan küzdött kisebb-nagyobb sérülésekkel. Amióta csapatával visszatért a 2008-as klubvilágbajnokságról, a lehetséges 161 fellépésbõl csupán csak 72-t sikerült összehoznia.

A 32 éves Rio ebben a szezonban is már két apróbb sérülésen van túl, ráadásul Chris Smalling, Jonny Evans és Phil Jones kiváló formája is közrejátszik abban, hogy egyesek már úgy vélik, Ferdinand 10. United-szezonja lesz egyben az utolsó is a védõ számára.

Ugyanakkor Ferguson kitart amellett, a helyzet egyáltalán nem ez, és ahogy a Bolton elleni 5-0-ás elkalapáláskor is visszatért a csapatba, úgy a menedzser tervei szerint a Stoke ellen is ott lesz.

"Rio sérülékenysége nem kérdés" - mondta Ferguson. "Szerettük volna, hogy jobb legyen a helyzet, de amikor bevethetõ, akkor elõnyünkre szolgál, hiszen nem hagyhatsz ki egy ilyen tapasztalatot a csapatodból."

 


"Néhány meccsrõl hiányzott a Bolton után és egy meccset a West Brom találkozót követõen is kihagyott, de nem bánom, mert késõbbiek során még jól jön."

Annak ellenére, hogy sokszor hiányzik, visszatérései alkalmával mindig úgy tûnik, egybõl megtalálja legjobb formáját a válogatott védõ.

"Nagyon örülünk Smallingnak, Evansnek és Jonesnak. Mindhárman teljesen csodálatosak. Õk jelentik a hosszú távú jövõt."

"De vannak alkalmak, amikor arra a tapasztalatra van szükséged, amit Rio kínálhat, mert olyankor ez jelenti a különbséget. A fiatalok tudják ezt."

"Azt is tudják, hogy bizonyos okok miatt egyes meccseket ki fognak hagyni, de tisztában vannak azzal is, hogy a következõ alkalommal jobb lesz nekik."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!