Scholes: Az én történetem

A Manchester United jelenlegi edzõje, Paul Scholes nem sajnálja, hogy 29 évesen visszavonult a válogatottságtól.


Sven Goran Eriksson szerint az egykori középpályás "õrült volt", amikor visszavonulásáról döntött, ám a megrögzött családapa errõl másképpen vélekedik.

Scholes azóta nem csak a válogatott mérkõzésektõl, de a United találkozóitól is visszavonult, ám amíg játszott, Európa egyik legjobb középpályása volt.

A United élõ legendája 2004 augusztusában sokkolta az angol szurkolókat és a futball társadalmat bejelentésével, azóta nem öltötte magára a három oroszlánosok címeres mezét, pedig több alkalommal is próbálták visszacsábítani a szövetségi kapitányok.

Scholes saját önéletrajzi könyvében, a "Scholes: Az én történetem" címû könyvben írta le õszintén azon döntésének okait is, miért fordított hátat a válogatottságnak.

"A családomtól való távollét volt a fõ oka annak, hogy 29 évesen vonultam vissza a nemzetközi futballtól 2004 augusztusában" - mondta.

 


"Soha nem szerettem heteken át messze lenni az otthonomtól és a családomtól. Amikor Angliával világversenyre mentünk, minden rendben volt az elsõ 3-4 napban, de utána boldogtalan voltam, mert hiányzott a feleségem és a gyermekeim."

"Saját döntésem volt, majd tájékoztattam a United menedzserét, Sir Alex Fergusont, aki azt mondta, ha így éreztem, ezt kellett tennem."

"Az akkori angol szövetségi kapitány, Sven Goran Eriksson azt hitte megõrültem, hogy ilyen fiatalon eldobtam a válogatottság lehetõségét, de nem akart az utamba állni."

"Olyan volt ekkor számomra, mintha valami hatalmas súlyt emeltek volna le a vállaimról. Nyugodtan várhattam a nyarakat, nem emésztett az, ami addig hosszú idõn át. A családom és magam számára a megfelelõ döntést hoztam és ezt azóta sem éreztem másképp soha."

Zinedine Zidane korábban "kétségtelenül generációja legjobb középpályásának" írta le Scholest, aki visszavonulása után hat évvel majdnem visszatért a nemzetközi porondra a 2010-es dél-afrikai világbajnokságra.

"2010 májusában elõbb Stuart Pearce közeledett, majd Fabio Capello asszisztense, Franco Baldini is, hogy csatlakozzak a csapathoz a dél-afrikai világbajnokságra. Ismét erõsen elgondolkoztam, de ugyanarra az eredményre jutottam."

"Eltekintve attól a kínos érzéstõl, hogy olyan valaki helyére kerültem volna, aki az egész kvalifikációs versenyre elutazott, a családomra gondoltam - és ez több volt, mint elég."

 


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!