Sir Alex: Túl lovagiasak voltunk

Sir Alex Ferguson úgy érzi, játékosai a mérkõzések végére egy kicsit túl lovagiassá váltak, éppen ezért szeretné megtalálni a megfelelõ egyensúlyt a védekezés, és a támadás között.


A Basel második gólja a keddi 3-3-al végzõdõ döntetlen alkalmával különösen nyugtalanítja a skót menedzsert, aki tudja, hogy hétvégi ellenfelük, a Norwich City is minden lehetõséget megfog ragadni, hogy áttörjék az ellenfél védelmén keletkezõ bármilyen méretû lyukat, akár az Old Traffordon is. A Kanárik jó formának örvendenek, és úgy tûnik, nincs jele túlzott önbizalomnak a bajnoki címvédõnél se, különösen azt követõen, ami hétvégén a Bajnokok Ligájában történt.

 

"Hihetetlen rajtot vett a Norwich" - kezdte Sir Alex Ferguson.

 

"Ha megnézzük, akkor Norwichban hétrõl-hétre telt ház van a mérkõzéseken. Valami történhetett náluk, nagyon izgalmas vibrálást lehet érezni körülöttük."

 

"Az emberek azt mondják, hogy a kedden figyelmetlen teljesítményt nyújtottunk, és lebecsültük az ellenfelünket, amiben lehet valami. Egyértelmûen csalódott voltam, különösen az elsõ félidõben látott produkciónk láttán, amikor kissé beragadtunk. Akár három gólos hátrányban is lehettünk volna az elsõ játékrészben, mint ahogy gólokat is szerezhettünk volna, de túl lovagiasak voltunk. A szurkolók valószínûleg élvezték a játékunkat, hiszen folyamatosan támadtunk, de védekezésben jobban oda kell figyelnünk."

 

A veretlen szezonkezdet, illetve a zsákszámra termelt gólok ellenére Sir Alex tisztában van vele, hogy meg kell fékeznie a csapaton eluralkodó támadóösztönt, hogy folytassák az eddig olyan sok panaszra még nem okot adó eredménysorozatukat.

 

 

"Egyensúlyba kell hoznunk a védekezésünket, és a támadásainkat, ezért beszélhetünk egy csapatról" - tette hozzá.

 

"A csapat akkor funkcionál, ha minden része megfelelõen mûködik, mindegyik rész megérti a másikat, és ebbõl a szempontból eléggé lovagiasak voltunk mostanság."

 

"Például szinte odaajándékoztuk a második gólt a Baselnek. Patrice Evra kihúzódott a szélre, hogy blokkolja a beadást, Fabio a jobb szélen volt, Phil Jones pedig a középpálya közepén tartózkodott. Csak Rio Ferdinand volt a tizenhatoson belül. Tudom, hogy fantasztikus beadás volt, de ez nagyon súlyos elõny volt a kezükben, hogy csak egy védõ tartózkodott a kapu elõtt!"

 

"Ez nem jellemzõ ránk, de amikor már 3-2-re vezetett az ellenfél, akkor se tudtam elképzelni, hogy kikapjunk. Rengeteg helyzetünk volt, de ki kellett várnunk, hogy legalább az elfogadható eredményt kicsikarjuk. Aztán még akár meg is nyerhettük volna Danny Welbeck fejese, vagy Dimitar Berbatov lapos lövése által. Mindvégig meg volt bennünk a helyzetkialakítások, és a gól szerzés lehetõsége, ez pedig mindvégig arról gyõzködött engem, hogy megtudjuk nyerni a Basel elleni meccset."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!