Ferdinand 2 héten belül visszatérhet

Kicsit kevesebb, mint két hét múlva visszatérhet Rio Ferdinand, miután felépülése gyorsabban halad a vártnál a vb-n elszenvedett sérülésébõl.


Rio Ferdinand még az angol válogatott dél-afrikai edzõtáborában, a világbajnokság kezdete elõtt néhány nappal szenvedett térdsérülést, amely miatt kénytelen volt kihagyni a négyévenként megrendezendõ seregszemlét, de ami még ennél is fájóbb lehet számára, hogy azóta sem állhatott edzésbe, pedig a Manchester United nyári-felkészülése már rég véget ért és a bajnokság is elrajtolt már.

 

Az egyik legfontosabb játékosa állapotával nem volt túl derülátó Sir Alex Ferguson, aki szeptember végi visszatérést prognosztizált az angol válogatott csapatkapitányának, azonban valószínûleg a Vörös Ördögök és az angol nemzeti tizenegyért szorítók nagy örömére a hórihorgas bekk villámgyorsan épül fel súlyos sérülésébõl, amelynek tanulsága szerint múlt hét csütörtökön már el is kezdte a futóedzéseket a United edzõi stábjával.

 

 

 

 

Ferdinand a hétvégén külön edzésmunkát végzett a manchesteri orvosi stáb vigyázó szemei mellett, akik meggyõzõdtek róla, hogy a júniusban elszenvedett térdproblémának nincsenek újabb tünetei, így hétfõn csatlakozhatott társaihoz a carringtoni edzõközpontban és újra normális edzésmunkát végezhet.

 

Bár a United nem fogja siettetni Rio visszatérését a kockázatok elkerülése véget - elõbb biztosan a tartalékok között kap szerepet, hogy visszanyerje megfelelõ erõnlétiállapotát - azonban elképzelhetõ, hogy a szeptember 12-i Everton elleni bajnokin már ott lehet a Goodison Parkban, és nem csak mint külsõ szemlélõ. Ferdinand emlékeibe biztosan nem írja be magát pozitív felhanggal az elõzõ szezon, amely során számtalan probléma súlytotta, mielõtt az utolsó csapásként a válogatottból is kidõlt. Sir Alex Ferguson "tragédiának" nevezte játékosa elmúlt évét, aki mindössze 21 mérkõzésen tudott menedzsere rendelkezésére állni.

 

A United doktorai korábban meghosszabbított pihenést javasoltak neki, hogy túlessen krónikus, vissza-visszatérõ hátproblémáján, amely már két éve kínozta az egykori leedsi játékost.

 

Telegraph


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!