De Laet sokat tanul a Norwichnál

A Vörös Ördögök védõje, Ritchie De Laet jelen pillanatban kölcsönszerzõdés keretében a Norwich Citynél játszik, ezért szombaton nem léphetett pályára a Kanárik színeiben az Old Traffordon


Miként jött, hogy a Norwich Cityhez igazolsz, ez már nem az elsõ kölcsönszerzõdésed?!

Sokkal másabb, mint ha egy nagy városban játszol, mert egy kicsit minden csöndesebb, de ezzel együtt minden fantasztikus. A közelben ez az egyetlen csapat, amely ilyen jó.

 

Sikerült megfelelõen beilleszkedni?

Igen, a klub talált számomra egy megfelelõ helyet, ahol lakhatok, és õk nagyon fantasztikusak, miután hihetetlen módon törõdnek velem.

 

Milyen Paul Lambert irányítása alatt játszani?

Õ egyszerûen briliáns - mindegyik edzés nagyon magas intenzitású. Tudja, hogy mit akar a játékosoktól, és hogy mire számíthat tõlünk. Itt minden arról szól, hogy amikor kilépünk a pályára szombaton, akkor mi fog történni, és eddig minden remekül megy.

 

Szeretsz középen játszani, mint ahogy eddig tetted?

Közéhátvédként játszom mostanság - természetesen egyáltalán nem érdekel, hogy hol játszom. A védelem bármely pontján képes vagyok játszani. Amíg játszom, addig boldog vagyok.

 

 

Természetesen szombaton nem voltál jogosult, hogy játszál az Old Traffordon...

Nagyon szerettem volna a United ellen játszani. Mindenki szeretne az Old Traffordon futballozni, és ez a világ egyik legnagyszerûbb pályája, még akkor is, ha nem a United színeiben lépsz pályára. Reménykedtem benne, hogy a társaim jól szerepelnek, és egyértelmû, hogy idén a Norwich sikereiért kell szorítanom. De egyébként abban reménykedek, hogy idén is a United lesz a bajnok.

 

Melyik City játékosra lesz érdemes odafigyelni az idei szezonban? Van néhány kõkemény csatáruk...

Grant Holt mostanra szinte az összes profi osztályban játszott, õ már a harmadosztályban is a Norwich Cityben futballozott. Minden trükköt betéve tud, szerintem bárkinek nagy falat lenne az õ semlegesítése, olyan nehezen kezelhetõ. Ugyanez igaz Steve Morisonra, õ is megjárt már minden szintet a ligában, és keményen dolgozik - ahogy azt láthattuk, a Wales-Anglia barátságos mérkõzésen is. Valódi problémát okozott John Terrynek és Gary Cahillnek a válogatottban, de a Boltonban se kímélte Cahillt, amikor a bajnokságban ellenük játszottunk.

 

Ki az, aki elõtt fényes jövõ ígérkezik a legmagasabb szinten is?

Wes Hoolahannak varázslatos lába van, és akik beálltak, Anthony Pilkington és Elliott Bennett is nagyon gyors és trükkös egyben. Melltük vannak olyan játékosok, akik már régóta a csapatot erõsítik, mint David Fox, aki a Unitednél nevelkedett, aki hihetetlen passzokat képes adni, míg a walesi válogatottban Anglia ellen is játszó David Croft nagyon kemény munkabírású. Jó kapusaink is vannak - John Ruddy a tapasztalatak közé tartozik, de ott van Declan Rudd, akit a héten behívtak az angol U-21-es válogatottba is, és igen ígéretes tehetségnek számít.

 

Vágynak arra a Norwich játékosai, hogy megmutassák az olyan mérkõzéseken, mint amilyen például a United elleni volt, hogy erre a szintre tartoznak?

Egyértelmûen. Soha nem lehet tudni, remélhetõleg sikerül kiharcolnunk a bennmaradást, de lehet, hogy sok játékos számára ez volt az elsõ alkalom, hogy az Old Traffordon játszhatott, és egyben elképzelhetõ, hogy az utolsó is. Remélhetõleg nem ez az eset áll majd fenn, de éppen ez az, amiért minden erejüket beleadják a csapat sikerei érdekében. Mindenki nagyon éhes a sikerre, és a jó teljesítményre.

 

Mit gondolsz a Manchester United szezonkezdetérõl?

Rengeteg mérkõzését láttam a csapatnak. Beszéltem a Boltonban játszó Chris Eaglesszel is, és mindketten ugyanazt mondtuk - a United félelmetesnek tûnik, nem igaz? Úgy tûnik, hogy bármi a csapat útjába kerül, azt a lehetõ legnagyobb magabiztossággal lépik át, és 3-0-ra, 4-0-ra, vagy 5-0-ra nyerik a mérkõzéseket. Amilyen utat eddig bejártak, az egészen hihetetlen.

 

Mi a helyzet a válogatott frontján?

Már 22 éves vagyok, így többé nem játszhatok az U-21-es válogatottban. Remélhetõleg javítani tudok a teljesítményemen, jól szereplek a Norwichban, és erre felfigyelnek majd a nemzeti csapatnál is. A keret egyre jobban kezd összeállni, de természetesen nagyon nehéz lesz kiharcolni az Európa-bajnokságon való részvételt, miután nagyon nehéz csoportban vagyunk. De remélhetleg a világbajnokságra már sikerül kvalifikálni magunkat - Skóciával, Walesszel, Horvátországgal és Montenegróval vagyunk egy csoportban. 
 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!