Rooney készen áll a nagy meccsre

A Manchester United csatára, Wayne Rooney elmondta, számára még nagyobb jelentõséggel bír a liverpooli látogatás, hiszen az Evertonnál nõtt fel.


Rooney a Liverpool városi riválisának ranglétráján kapaszkodott fel egészen az elsõ csapatig, mielõtt 2004-ben a Vörös Ördögökhöz igazolt volna.

"Az Evertonnal való kapcsolatom és az a tény, hogy a családom Everton szurkoló teszi igazán különlegessé a Liverpool elleni összecsapást" - mondta a támadó a Daily Expressnek.

"Természetesen a United számára is nagy nap ez a Liverpool elleni rivalizálás miatt, de számomra igazán hatalmas. Legyõzni a Liverpoolt nagyszerû érzés és amikor sikerül, az egy igen nagyszerû nap."

A Manchester legutóbbi három Anfielden lejátszott mérkõzését elvesztette és a 25 éves játékos újabb teszt elé néz szombat kora délután, de reméli, hogy sikerül lezárni nyeretlenségi sorozatukat.

"A Liverpool számomra mindig a legkeményebb hely, ahol gyõzni akarok."

"Be akarnak kerülni a top négybe, az igazolásaikkal ezt el is érhetik, mindezzel tisztában vagyunk és megpróbáljuk legyõzni õket."

Míg a United legutóbbi anfieldi eredményei kiábrándítóak voltak, addig Rooney elsõ útja Sir Alex Fergusonnal ebbe a stadionba emlékezetesre sikerült, hiszen épp az õ góljával gyõzték le a vörösöket.

 


"Egy alkalommal az Everton talizmánja voltam az Anfielden lejátszott városi derbin, de a legszebb emlékem mégis a manchesteri elsõ látogatásomat mondanám. Nyertünk 1-0-ra, én szereztem a gólt a Kop elõtt, nagy nap volt az."

A United liverpooli látogatása után ismét egy rangadó vár a Vörös Ördögökre, hiszen a városi rivális Cityt fogadják a következõ héten.

Rooney szoros derbit jósol, de biztos abban, hogy csapatával legyõzik a helyi riválisukat.

"Hatalmas meccs lesz ez mindkét klub és az egész város számára is."

"Egy igazán szoros és nehéz meccs lesz, de mi leszünk otthon és biztosak vagyunk a három pontban."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!