Cleverley: Mit jelent nekem a United

Tom Cleverley élete elsõ városi derbijére készül a bajnokságban, így beszélt arról, hogy milyen úton jutott idáig, és arról is, hogy kikkel van jóban az ellenfél játékosai közül.


Nem volt ijesztõ a Manchester Unitedben pályára lépni az 1992-es nagy generáció után?

Nem. Tíz éve játszom a klubban, tudom, mit várhatok, és ismerem az igényeket is. Tudom, mit jelent a United játékosának lenni, és azt a csapatot példaképemnek tekintem. Szerencsés vagyok, hogy még mindig vannak körülöttem olyan labdarúgók, mint Giggsy. Hálás vagyok neki azért, hogy átadja a tapasztalatait. Sok mindent megoszt velem azokról a futballistákról, akik ellen már tízszer-tizenötször játszott, rámutat erényeikre és gyengeségeikre.

 

Hogyan jellemeznéd magad játékosként?

Tizenhatostól tizenhatosig futó középpályás vagyok, aki gólokat is szerez. Egy-két érintésig szeretem magamnál tartani a labdát. Vannak még területek, ahol fejlõdhetnék, ilyen a fejelés és a bal lábam.

 

Feltûnõen jó rajtot vettél a mostani idényben. Mennyit segített ebben a csapat, akkor, amikor sok fiatal játékos még mindig keresi önmagát?

Ez remek érzés. Nagyon jól ismerjük egymást a pályán is, és azon kívül is magánemberként. Barátok vagyunk, és egy irányba tartanak hajóink. Az eredmények és a teljesítmény növelte az önbizalmunkat. Fiatal srácok vagyunk, akik így gondolkodnak: "Ez aztán igazi teljesítmény, sok év kemény munkája után még mindig a Manchester Unitedért harcolunk".

 

 

Jót tesz a Citynek és a Unitednek, hogy legnagyobb riválisai, egyben a legközelebbi szomszédai egymásnak?

Manchesternek tesz jót, sokáig egyoldalú volt a képlet. A City jól igazolt a nyáron, és jól is teljesít. Nagy lesz a hajtás a rangadón. A City a nagy rivális, de nem hagyhatjuk ki a számításból a Chelsea-t sem.

 

Számos City-focistával játszottál már korábban...

Michal Richardsot ismerem a legjobban az U-21-es válogatottból, és szerepeltem már angol színekben Lescott-tal, Johnsonnal, Barryvel és Joe Harttal. Sok City- és United-játékos tagja az angol válogatottnak is. Aztán jött a 2011-es Community Shield, amelyrõl szeretik azt hangoztatni, hogy nem is kaptak ki, pedig hát igen. Nagy meccs volt, és biztos vagyok benne, hogy hasonlóan izgalmas mérkõzéseink lesznek a bajnokságban is. 


FourFourTwo

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!