Rio egészséges és játszhat a derbin

Sir Alex Ferguson elárulta, mind a 23 játékosa, akik a hétközben Romániába utaztak, teljesen egészségesen tért vissza Carringtonba és bevethetõek a manchesteri derbin.


A skót menedzser mellettük számíthat Rio Ferdinandra is, aki elõvigyázatosságból otthon maradt, és így kihagyta a Kelet-európai túrát.

 

"Azért hagytuk itthon Riot, mert úgy éreztük, hogy nem léptetnénk pályára" - kezdte Sir Alex Ferguson a bukaresti mérkõzésre visszautalva.

 

"Mindenki egészséges, és természetesen a City elleni mérkõzés egy igazán izgalmas lehetõség mindenki számára."

 

"Szerintem a City fantasztikusan jól teljesít. Ha nem adták volna el a kétgólos elõnyüket a Fulham ellen, akkor 100%-osak lennének. Nagyon nagy mérkõzés van kilátásban vasárnap, és én már nagyon várom."

 

A City 1897 óta legjobb szezonrajtját produkálta idén, és szokatlan módon úgy vághat neki a mérkõzésnek, hogy a United elõtt áll a bajnoki tabellán. Ráadásul egy City gyõzelemmel Roberto Mancini legénysége akár öt ponttal is megléphetnek a Vörös Ördögök elõtt.

 

 

Ez azonban olyan forgatókönyv, amelyre Sir Alex Ferguson még gondolni sem akar, annak ellenére, hogy még rengeteg idejük lenne rá, hogy egy ilyen hátrányt is ledolgozzanak.

 

"Csak a szezon végén lehet majd megítélni, hogy ennek a mérkõzésnek milyen jelentõsége volt a bajnoki cím szempontjából" - tette hozzá.

 

"Akármelyik csapat nyer, az hatalmasat lép elõre. De még nagyon korai szakaszban vagyunk, és feltudnánk állni egy ilyen helyzetbõl is, ez nem kétséges."

 

Az elmúlt évek városi derbijei tele voltak izgalmakkal, és késõi drámákkal. Ez igaz szinte mindegyikre, kivéve a tavaly év elején az Eastlandsen lejátszott 0-0-s döntetlenre.

 

A United menedzsere magabiztos azt illetõen, hogy a két csapat idei elsõ bajnoki elsõ bajnokiján sokkal több mindenrõl lehet majd beszélni, mint tavaly.

 

"A City otthonában játszott 0-0 egy tompa mérkõzés volt, ahol semmi nem történt, de ez teljesen normális az ilyen mérkõzéseken. Általában tele vannak különbözõ incidensekkel, és az utóbbi idõbek volt két-három egészen kivételes mérkõzésünk a City ellen, különösen a kupamérkõzések."

 

"Néha a derbik csalódástkeltõek. Múlt szombaton a Liverpool ellen 75 percig semmi nem történt, de amint születik egy gól, minden megváltozik. A gólok megtudják változtatni a mérkõzések teljes addigi menetét, és az mindig kivált valamilyen reakciót egy csapatból, ha hátrányba kerül. Ez elõfordulhat vasárnap is, ki tudja?"

 

Egy dologban azonban biztos Sir Alex, miszerint mostantól már jogosan emlegeti bajnokesélyesként a City-t.

 

"Az ehhez hasonló kihívásokat el kell fogadnunk idõrõl-idõre. Azonban ez egy más helyzet, és ezzel is valamit kezdenünk kell. Ez egy olyan típusú kihívás a csapatunkra számára, amelyet már elég jól megszoktunk az elmúlt évek során."

 

"Nem akarsz más klubok mögé szorulni, de velünk ez történt pár évvel ezelõtt a Chelsea esetében. Azonban megmutattuk az erõnket, az eltökéltségünket, és a döntéshozó képességünket, így újból eléjük tudtun kerülni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!