Sir Alex: Olét nem kell sürgetni

Sir Alex Ferguson gratulált Ole Gunnar Solskjaernek, hogy norvég bajnoki címig vezette a Molde együttesét, és figyelmeztette egykori csatárát, hogy az angol futballba való visszatérésnek idõzítése kulcsfontosságú.


Solskjaer hazájában elért azonnali sikere csak egy újabb bizonyítéka annak, hogy miért övezi hatalmas népszerûség munkásságát a menedzseri világban, azt követõen, hogy a Manchester United tartalék csapatának irányításával megkezdte edzõi pályafutását.

 

Az 1999-es Bajnokok Ligája döntõjének hõsét máris számos Premier League és Championship klubbal szóba hozták, azonban valószínûtlennek tûnik, hogy szedi sátorfáját, és elhagyja Norvégiát, azt követõen, hogy nemrég költözött vissza családjával.

 

"Lehetséges, hogy egy napon Ole visszatér edzõsködni Angliába" - kezdte Sir Alex.

 

"Minden attól függ, hogy mikor. Nem hiszem, hogy siettetnie kellene."

 

"Nagyon jó tapasztalatokat gyûjthet Moldeban. Arról a környékrõl származik, és a feleségével és a családjával most visszatérhetett. Bajnoki címet nyert, úgyhogy nem kell sietnie. Majd eljön az ideje. Az idõzítés nagyon fontos lesz számára, de képesnek tartom arra, hogy visszatérjen az angol futballba."

 

 

A bajnoki aranyérem tekintetében a skót menedzser gyors, sõt, nagyon gyors volt abban, hogy gratuláljon Solskjaer sikeréhez.

 

"Ez egészen egyszerûen fantasztikus, mindannyian nagyon örülünk a sikerének" - lelkendezett.

 

"Tegnap szinte az összes játékosom kapcsolatba lépett vele. Igazából már szombaton írtam neki egy gratuláló üzenetet, mert akkor még nem tudtam, hogy vasárnap nyerniük kell!"

 

"Remek idõszakot töltött el nálunk a tartalékoknál, úgyhogy nem teljesen tapasztalatlanul állt neki a munkának, de ez akkor is hatalmas siker számára, figyelembe véve, hogy ez az elsõ éve, úgyhogy nagyon elégedettek vagyunk vele."

 

"Sokat tanulmányozza a játékot, ez egyértelmûen megmutatkozott nálunk is, amikor még játékosként minden mérkõzésen, amin pályára lépett, és az edzéseken is leírta a tapasztalatait. Ez megmutatja, hogy annak szentelte az életét, hogy kitanulja a játék minden fortélyát. Õ nagyon aprólékos, ez pedig nagyon jól megmutatkozott már edzõi pályája kezdetén is. Nagyon a szakmára koncentrál, és sokat áldoz rá, ami elengedhetetlen manapság a menedzseri pályán."

 

"Ole nagyszerû játékos volt, egy nagyon kedves ember, úgyhogy azt gondolom, hogy a játékosaitól is ezt várta vissza, ez pedig teljesült. Sok sikert kívánok neki." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!