Vidic: Fergie megbízik a játékosaiban

A Manchester United csapatkapitánya, Nemanja Vidic szerint Sir Alex Ferguson legfontosabb képessége, hogy önbizalmat tud adni játékosainak.


Ferguson ezen a héten ünnepli, hogy 25. éve irányítja a Manchester United csapatát edzõként, amely idõ alatt parádésnak mondható 37 trófeát gyüjtött a klub számára.

 

Nélküle nem jöhetett volna létre, hogy a Vörös Ördögök a Liverpool korábban megdönthetetlennek hitt 19 aranyat számláló bajnoki csúcsát megdöntsék, sõt át is adják a múltnak, emellett pedig számtalan alkalommal újjáépítette csapatát.

 

Vidic egyike azon játékosoknak, aki a skót menedzser kezei alatt posztján a világ egyik legjobbjává nõtte ki magát, és a szerb bekk szerint hatalmas dicséret illeti Ferguson pedagógiai érzékét, aki mindezt egy olyan érában vitte a legmagasabb fokig, ahol a játékosoknak mindennél nagyobb szavuk van.

 

 

"A legfontosabb dolog, hogy önbizalmat ad a játékosainak" - kezdte Vidic.

 

"Hisz bennük. Bízik bennük."

 

"Ha nehéz idõszakot élsz át, õ mindig ott van melletted. Ez az, ami segített nekem is, különösen az elsõ hat hónapban."

 

"Segített játékosoknak, hogy továbblépjenek a rosszabb idõszakaikból, ilyen pedig mindenkinek volt már vagy lesz."

 

"Természetesen azzal a tapasztalattal, ami neki van, és azokkal a trófeákkal, amiket megnyert, nem is tudom elmondani mennyire fontos is õ a klub számára."

 

"Néha nagyon kemény tud lenni, néha pedig nagyon kedves."

 

"Ez az a dolog, amiben õ kiemelkedik. Mindig tudja hogyan kell viselkednie a játékosaival. Éppen ezért gondolom, hogy õ egy nagyszerû menedzser." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!