Ferguson: a '92-es osztály nem egyszeri kifutás volt

Sir Alex Ferguson számításai szerint hasonlóan nagy mennyiségû játékos kerülhet a Manchester United felnõtt csapatába a klub akadémiájáról, mint az 1992-ben végzett osztály esetében.


A maga idejében számos szakértõ nagyítóval figyelte azt az egyedi esetet, amikor egyedülálló módon Sir Alex Ferguson olyan játékosokat hozott fel a felnõtt csapathoz az akadémiáról, mint Gary Neville, David Beckham, Paul Scholes, és Nicky Butt.

 

Az elõzõ szezonban Ifjúsági FA kupát nyerõ csapattal és a közelmúlt fentebb emlegetett nagy sztárjaival elég sok párhuzam vonható, és idén eddig úgy tûnik, hogy hasonlóan nagy léptekben közelítenek ahhoz, hogy rövid idõn belül már az Old Traffordon léphessenek fel hétrõl-hétre.

 

Nincs kétsége afelõl magának a skót menedzsernek se, hogy a klub folytatni fogja azt a hagyományát, hogy az akadémia által 'kitermelt' tehetségekkel próbálnak minél nagyobb sikereket elérni, különösen azt követõen, hogy egy nemrégiben meghozott szabályváltoztatásnak köszönhetõen a megfigyelõk már már szélesebb körbõl is válogathatják a jövõ nagy tehetségeit.

 

 

"Az 1992-ben végzett osztály nem egy egyszeri kifutása volt az akadémiánknak" - jelentette ki Sir Alex.

 

"Újra elõ fog fordulni. Egy olyan klub, mint a Manchester United mindig olyan álmokat kerget, amelyekben az szerepel, hogy ugyanolyan tehetséges gyerekeket neveljünk ki, mint az az évfolyam volt."

 

"Ha az akadémiai rendszer úgy változik, ahogyan arra szükség lenne, akkor képesek leszünk ennek az elérésére. Hihetetlen abban belegondolni, hogy 2011-et írunk, és csak olyan fiúkat válogathatunk be, akik az Old Trafford környékén élnek. A Barcelona Kínából és Japánból is szerzõdtetett egy-egy fiút, ez pedig asszem mindent elmond a különbségekrõl."

 

Azzal, hogy a klub akadémiája is átköltözött Carringtonba, sokkal nagyobb lehetõség nyílik arra, hogy a csiszolatlan gyémántokból profi játékosokat faragjanak, a világszinten is elsõosztályú felszereltségnek köszönhetõen, illetve, hogy az egész épületkomlpexumot a játékosnevelés igényeinek megfelelõen építették.

 

"A klub mostanra nagyon elöl jár ebben a kérdésben" - tette hozzá.

 

"A legnagyszerûbb dolog az volt, amikor a The Cliffrõl átköltöztünk Carringtonba. Ez volt a legjobb dolog, ami történhetett a klubbal."

 

"A The Cliff nagyszerû történelemmel rendelkezett, de túl kicsi volt már számunkra. Nem tudtuk volna ugyanazokat az eredményeket elérni, amiket elértünk, ha ott maradunk. Egyszerûen nem volt rá lehetõségünk, hogy megfelelõen elhelyezzünk 110 stábtagot a The Cliffen, de erre a Carringtonban maximálisan megvan a lehetõségünk." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!