Charlton: Fergie egy géniusz

A Manchester United legendája, Sir Bobby Charlton egészen egyszerûen 'géniusznak' nevezte Sir Alex Fergusont, aki olyan rekordokat ért el a klubbal, amelyek örökké fennmaradnak.


Charlton sürgette a klubot 1986. õszén, hogy szerzõdtessék az Aberdeen kispadján ülõ Alex Fergusont, amikor igazgatói tisztséget töltött be a vezetõségben.

 

Az azóta eltelt, 25 trófeákkal teli évet a Manchester United kispadján azzal hálálta meg a klub vezetõsége, hogy az Old Trafford északi lelátóját ezentúl Sir Alex Ferguson Standnek hívják.

 

A 69 éves menedzser elsõ három manchesteri évében nem tudott semmilyen trófeát begyüjteni a csapattal, és már arról pletykáltak, hogy rövid távon kirúgják a Vörös Ördögöktõl.

 

Ezeket az állításokat azonban azóta is cáfolja Charlton, kijelentve, hogy Ferguson mindig is élvezte a klub vezetõségének teljes támogatását.

 

"Soha nem volt egyetlen egy vezetõségi megbeszélés, amin ez szóba került volna" - kezdte Charlton a Sunday Telegraphnak.

 

"Tudta, hogy mit csinál."

 

"Láthattuk, hogy a fiatal játékosainkból miként válnak érett futballisták, és tudutk, hogy csak türelem kérdése az egész. Mi pedig türelmesek voltunk, mert tudtuk, hogy továbbra is õ a legmegfelelõbb ember erre a feladatra."

 

"Mi irányítottuk a klubot, de a futballba csak õ szólt bele. Egy géniusz volt. És most is egy géniusz."

 

 

Ferguson sikereinek, és hosszú manchesteri edzõségének titka, hogy képes volt, és most is képes arra, hogy egyes csapatait szétbontsa, és újjáépítse évrõl-évre, és mindezt úgy vigye véghez, hogy újabb és újabb fiatal generációkat épít be.

 

Charlton úgy érzi, Fergusont ez a képessége teszi különlegessé a többi menedzserhez képest, és emiatt tudott olyan rekordokat felállítani a klubbal, amelyeket soha nem fognak felülmúlni.

 

"Soha nem volt még senki, aki jobb lett volna nála. És az általa felállított rekordok örökké állni fognak. Nem látom annak a lehetõségét, hogy még az én életemben bárki megdöntse ezeket."

 

"Ha arra gondolunk, hogy akár egy-két játékos sérülése is mekkora különbséget jelenthet, akkor mit lehet arra mondani, amikor õ számos olyan fiatal játékost épít be a csapatába, akikrõl sokan azt gondolják, hogy túl fiatalok. De õ nem ezt gondolja. Õ egészen egyszerûen fantasztikus." 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!