Keane megérdemelte

A Manchester United tartalék csapatának vezetõje, Warren Joyce szerint Will Keane megérdemelte, hogy bemutatkozhatott az angol U21-es válogatottban.


A 18 éves csatár a csütörtöni, Izland elleni 5-0-val végzõdõ találkozó második félidejében állt be Stuart Pearce csapatába azok után, hogy az edzõ õt hívta meg az Old Traffordon megsérült Connor Wickham helyére.

Keane eddig az U19-es válogatottban szerepelt, ez tehát valódi elõrelépés számára. A tavalyi akadémiai házi gólkirály idén már a tartalékok között szerepel klubcsapatában és a szeptember 27-i, Carrow Roadon lõtt két gólja után az Everton ellen is betalált, amivel idén már négy gólt jegyezhet a fiatal támadó. (Még augusztusban a Swansea kapuját is megzörgette. - a szerk.)

"Ez hatalmas lépés Willnek" - magyarázta Joyce a Manutd.comnak. "Remek kis kóstoló számára és lehetõség, hogy azon a szinten lévõ játékosokkal, személyzettel együtt dolgozzon."

"A Norwich elleni mérkõzés óta nagyon jó formába került, remélhetõleg az U21-ben is így lesz."

"Úgy gondolom, van néhány igen jó játékos, akik nem kapnak igazi elismerést, ha nem játszanak valamilyen bajnokságban. Nagyon magabiztosak vagyunk abban, hogy Will képes lenne kimenni egy bajnokságba, de egyelõre házon belül akarjuk fejleszteni, mielõtt kölcsönbe kerülne."

 


"Két U21-es mérkõzése van [a második hétfõn Berlgium ellen] a srácnak, ami jót tesz neki."

Keane-t többször összehasonlították az 1999-es Bajnokok Ligája két gólszerzõjével, Teddy Sheringhammel és Ole Gunnar Solskjaerral is a játékstílusa miatt, de Joyce szerint a támadónak saját identitását kell kialakítania.

"Nagyon elegánsan bánik a labdával és több olyan jellegzetessége is van, mint a két játékosnak volt. De magát kell adnia és Will Keane-ként megismertetni magát."

"Sheringham és Solskjaer fantasztikus támadók voltak technikailag és gólszerzés terén is, de volt bennük egy könyörtelen rész is. Ezt próbáljuk kihozni Willbõl."

"Õ egy nagyszerû és kedves srác. Megpróbáljuk rávenni, hogy könyörtelenné váljon, agresszívebben fusson be a kapu elé és elszántabb legyen a góllövés terén. Azt hiszem, ezek azok a dolgok, amiket muszáj megpróbálnunk belesulykolni, és ha sikerül, fényes jövõ vár rá."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!