Carrick szerint értékes a Hattyúk elleni gyõzelem

Michael Carrick véleménye szerint a gyõzelem sokkal fontosabb, mint gólokat szerezni, miután a United sorozatban már harmadik 1-0-s gyõzelmét aratta a Premier Leagueben a Swansea City legyõzésével.


Javier Hernandez korai gólja jelentette a döntõ különbséget tegnap este a Liberty Stadiumban, amellyel a Vörös Ördögök elsõ gyõzelmüket ünnepelhették Walesben a Premier Leagueben. És bár nem nyújtottak túlzottan lehengerlõ teljesítményt, Carrick szerint a három pont megszerzése számít leginkább.

 

"Rengeteget volt náluk a labda, de hát ez az õ játékuk sajátossága" - kezdte a középpályás a MUTV-nek.

 

"Folyamatosan a labdával mozogtak, és hosszú idõre eldugták. Ezt mi is tudtuk a mérkõzés elõtt. Éppen ezért az volt a legnagyobb feladatunk, hogy türelmesek maradjunk. A helyzeteiket figyelembe véve szerintem elég kényelmesen lehettünk, hiszen nem sok veszélyt jelentettek a kapunkra."

 

 

"Természetesen minden csapat minél több gólt szeretne szerezni, de nem hiszem, hogy ez most probléma lett volna. Itt minden csak arról szól, hogy megnyerjünk a mérkõzéseinket, és az nagyon jó jel, hogy megtudunk nyerni ilyen mérkõzéseket, mint ez. Nem nyújtottuk a legjobb teljesítményünket, de majd lesznek olyan pontjai is a szezonnak, amikor minden sokkal könnyebben megy majd."

 

"Sokkal több gólt fogunk szerezni, mert meg van hozzá a képességünk. Hisszük, hogy képesek vagyunk rá, de jelen pillanatban minden csak arról szól, hogy összekapjuk magunkat, és csapatként összetartsunk, ezt pedig bizonyítottuk."

 

"Boldogok vagyunk, mert bár nem játszottunk jó formában, de a három pont nagyon szép eredmény. A játékunk nem volt olyan lendületes vagy könnyed, mint amilyen korábban volt, de az 1-0-al is nyertünk és ez a fontos. A szezon ezen szakaszában minden arról szól, hogy pontokat kell gyüjtögetni és gyõzni - majd Karácsonykor megítéljük, hogy miként állunk és onnantõl gõzerõvel törünk elõre."

 

Carrick magabiztos és szorgalmas produkciót mutatott be a Hattyúk ellen, amellyel ki is vívta Sir Alex Ferguson dicséretét is, aki már korábban is bizalmának adott hangot az angol válogatott középpályással kapcsolatban. Miután maga mögött tudhatja elsõ kezdõként lejátszott bajnokiját Brendan Rodgers újoncai ellen, a United 16-osa önbizalommal teli a folytatást illetõen.

 

"Szeretnék minden mérkõzésen játszani, mint bárki más. De megértem a jelenlegi helyzetet, ez egy hosszú szezon, és mivel már régóta itt játszom, amikor volt olyan is, hogy kevesebbet játszottam a szezon elején, és a végére minden jól sült el. Türelmes vagyok, ami egy kicsit frusztráló is, de készen kell állnom, és élveznem kell az olyan eseteket is, mint a mai."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!