Sir Alex az élre törne a BL-ben

Sir Alex Ferguson szeretné, ha csapata gyõzelmet aratna a Benfica felett és ezzel a Bajnokok Ligája C-csoportjának élére állna, amellyel a kieséses rendszerben elkerülhetnék Európa elitjét.


A skót menedzser osztott-szorzott a keddi, Old Traffordon rendezendõ mérkõzés elõtt, és tudja, hogy egy gyõzelem a portugál gigaklub ellen bebiztosítaná továbbjutásukat a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata közé, míg egyetlen pont a Basel ellen a csoportmérkõzések utolsó fordulójában a csoportgyõzelmet is biztossá tenné.

 

Azonban a Fõnök óvatos, hiszen benne van a pakliban, hogy meglepetés születik, éppen ezért arra kéri játékosait, hogy tegyék könnyebbé a saját dolgukat, és gyüjtsék be mind a hat megszerezhetõ pontot az elõttük álló két mérkõzésen.

 

"Egy kis gondatlanság mutatkozott meg a játékunkban a Basel ellen, de jelen pillanatban vezetjük a csoportot, holtversenyben a Benficával" - figyelmeztetett Sir Alex.

 

"De az FC Baselnek öt pontja van, úgyhogy még közel sincs vége. Ha megnézzük a különbözõ forgatókönyveket, akkor látszik, hogy ha megverjük a Benficát, még akkor is kieshetünk."

 

"Lehet, hogy ugyanolyan hülyén hangzik, mint amilyennek látszik, de ha a Basel nagy menetelésbe kezd, és lelépik az Otelul Galatit és megvernek minket, akkor azonos pontszámmal fognak állni mint mi, és a gólarányuknak köszönhetõen kiejthetnek minket, míg eközben a Benfica elég gólt szerezhet a Galati elleni utolsó mérkõzésükön ahhoz, hogy továbbjuthasson. Ha ez így összejönne, akkor kieshetünk, úgyhogy érdekes a helyzet."

 

"A legfontosabb dolog, hogy továbbjussunk, de az mindig egyfajta pluszt jelent, ha mindezt az elsõ helyen sikerül elérni, mert akkor így elkerülhetsz olyan csapatokat, mint a Real Madrid vagy a Barcelona. Bár lehet, hogy a Barcelona nem fog az élen végezni, ugyanis még lesz egy meccsük a Milan ellen, és a Milan mostanában nagyon jó."

 

 

Elkerülhetetlenül, de Sir Alex Ferguson ebben a szezonban figyelõ szemeit a Manchester United Bajnokok Ligájabeli riválisaira szegezte több alkalommal is, és teljesen lenyûgözte a José Mourinho Real Madridjától látottak, ráadásul a fõvárosi alakulat három ponttal megelõzi az elõzõ szezonban a kontinens trónjára felülõ Barcelonát a La Ligában.

 

Több dolog mellett a skót menedzser nagy rajongója a Real munkaerkölcsének, és a labda nélkül tett erõfeszítéseiknek, illetve az olyan egyéniségeknek, mint Mesut Özil és egykori játékosa, Cristiano Ronaldo, aki Spanyolországban jelenleg 107 mérkõzésen 104 lõtt gólnál tart.

 

"Szerintem a Real sokat fejlõdött. Láttam a mérkõzéseiket, és nagyon jól játszanak" - tette hozzá.

 

"Tényszerûen fogalmazva, szerintem összességében ugyanolyan jól futballoznak, mint a Barcelona, és a góljaik fenomenálisak. Egyértelmûen elõre léptek, ez nem kérdéses."

 

"Remek erõnléti állapotban vannak a játékosok, akik rengeteg energiát képesek egy-egy mérkõzés megnyerésébe fektetni. Hatalmasat fejlõdött Özil is, Ronaldo pedig Ronaldo. Õ fenomenális. 104 gólt szerezni 107 meccsen, briliáns - ez majdnem megdönti az én rekordomat!"


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!