Hogyan legyél szélsõ védõ...

A közelmúltban Kínában a rajongókkal webchatelt Patrice Evra, ahol többek között arról is beszélt, mik kellenek ahhoz, hogy a legmagasabb szinten teljesíts szélsõ védõként...


Mit tanácsolsz, hogyan lehet sikereket elérni szélsõ védõként?
Szeretni kell a támadást és a védekezést is. Ez a specialitása egy szélsõ védõnek: futni fel-le, beívelni a labdát, majd gyorsan futni vissza. De mindenzt úgy, hogy meg kell találni a megfelelõ egyensúlyt. Amikor az AS Monaco játékosa voltam, sokkal támadóbban játszottam és nem védekeztem igazán jól, de rengeteget fejlõdött a játékom ezen része, amióta a Unitedhez szerzõdtem. Immár legelsõként védõ vagyok, csak utána támadó. Tehát a legfontosabb tanácsom, hogy meg kell találni az egyensúlyt. Én is ezt kerestem, mielõtt a Unitedhez igazoltam, de azonnal megtaláltam, miután ide jöttem.

Milyen nélkülözhetetlen edzésekpontok vannak egy szélsõ védõ esetében?
A szélsõ védõ egy igen fontos poszt, ami nagyon nehéz is, ezért minden nap keményen kell edzeni. Támadnod és védekezned is kell, így az edzéseken megpróbálom megtalálni a tökéletes egyensúlyt, mert ha ezt nem teszem meg, nem leszek jó bal bekk. Ha túl sokat támadsz, az emberek azt fogják mondani: 'Oké, nagyon jól támad, de nem jól védekezik'. Ha csak védekezel, akkor meg azt mondják, többet kell támadni. Ezért gondolom azt, hogy ez az egyik legnehezebb poszt a labdarúgásban.

 


Mi a legfontosabb tulajdonság ahhoz, hogy United játékos legyél?
Mindig fittnek kell lenni és a legmagasabb szinten kell játszani, mert ha normál szinten teljesítesz, egybõl a padon találod magad. Valaki mindig készen áll, hogy helyettesítsen. Ezért tudom, keményen kell dolgoznom és minden nap harcolni kell a helyért - még akkor is, ha minden meccsen játszom. Ha egy nap nem dolgozom keményen, Sir Alex azonnal a padra tenne. Tudom ezt, ezért minden nap, mikor felébredek, szerencsésnek érzem magam és megköszönöm Istennek, hogy a Manchester Unitedben játszom.

Mikor kapott el a labdarúgás szeretete és minek hatására történt ez?
Öt éves voltam, amikor elkezdtem focizni. Emlékszem, nagyon boldog voltam, amikor valaki adott egy labdát. Egyszer valamit eltörtem foci közben és édesanyám nagyon dühös volt rám, de édesapám azt mondta, talán a jövõben nagy sztár játékos leszek és igaza lett!

Fontolgatod, hogy visszavonulásod után edzõ legyél?
Ez nem könnyû, sokan mondják azt, hogy visszavonulásom után lehetnék edzõ, mert közel állok a játékosokhoz és sokat voltam kapitány is. De szerintem ez egy nehéz munka, mert gyõznöd kell úgy, hogy közben mindenki boldog. Nem könnyû 23 játékost boldogan tartani. Néha nem játszol, ami nehéz döntés a menedzsertõl. De majd meglátjuk - jelenleg játszom és élvezem, de a jövõre nézve ez egy jó lehetõség.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!