Fletcher: A United az otthonom

Darren Fletcher a United Review-nek és a Manutd.com-nak mesélt az eddigi szezonról és a Bajnokok Ligájáról...


Milyen érzés volt, amikor 300. mérkõzéseden léphettél ki a pályára a Sunderland elleni összecsapáson?
Nagyszerû pillanat volt elérni ezt a mérföldkövet, de csak egy újabb mérkõzésként kezeltem. Elrepült az idõ, mióta bemutatkoztam a Unitednél és minden mérkõzést élveztem a Manchester Unitedben. Az otthonommá vált a United. Ez egy olyan eredmény, amire építeni akarok. A következõ cél a 350, majd a 400. meccs és így tovább - mindig túl akarod szárnyalni.

Mi a legnagyobb dolog, amit debütálásod óta megtanultál?
A tapasztalat, ami rád ragad az út során hatalmas dolog. Amikor fiatal vagy, hallod, hogy errõl beszélnek az emberek, de csak akkor érzed ennek jelentõségét, amikor már idõsebb vagy. Arról szól, hogy leküzd a pályán különbözõ helyzeteket - megtanulod, hogyan legyél sikeres, mit kell tenni bizonyos mérkõzésen és hogyan kell felkészülni egy adott mérkõzésre, végül minden természetessé válik. Mássok szokszor elmondták, hogy magam legyek. Rengeteg nagyszerû labdarúgó van, akire felnézel, de neked saját magad által kialakított játékosnak kell lenned, saját személynek, saját stílust kialakítva. Mindig ezt próbáltam tenni.

Az idei szezonban mennyire közel vagy ahhoz, hogy elérd csúcsformádat?
Jól érzem magam. A szezon eleje óta így érzek és elégedett vagyok azzal, ahogy a dolgok mennek. Minél többet játszol, annál élesebb leszel és ahogy a csapat többi tagja, úgy én is minél többet akarok szerepelni a szezon hátralévõ részében.

 


Scholesy visszavonulása óta hogyan változott meg a középpálya dinamikája és a média folyamatos támadásai befolyásolják a jelenlegi középpályásokat?
A találgatások olyan valamik, melyek egy United játékos életének szerves részei. Nem hiszem, hogy Scholesy távozásával a csapat játéka drámaian megváltozott volna. Nyílván Scholesy csodálatos volt a távoli passzokban, nagyon jól kontrollálni a játék tempóját és ahogy tapasztaltabbá válunk, úgy mi is hasonlóan tehetünk majd. A Manchester United mindig elõre halad - ha egy játékos eligazol vagy visszavonul, a csapat akkor is helyén van. A menedzser mindig olyan dologkat csinál, amivel elõre megy a csapat. Ez a klub soha nem áll egy helyben.

Sandro Rosell, a Barcelona elnöke azt javasolja, hogy csökkenjenek a hazai bajnoki találkozók és ezáltal több Bajnokok Ligája meccset lehetne játszani hétvégén is. Mit gondolsz errõl?
Nem hiszem, hogy megtörténik. A jelenlegi rendszer tökéletesen mûködik. Mindenki szereti a Premier League-t és amikor egy Bajnokok Ligája mérkõzés jön, az mindig valami különleges dolog. Szerintem pontosan megfelelõ ezen mérkõzések keverése.

Miután három BL döntõrõl is lemaradtál, mekkora vágy van benned, hogy megnyerjük a sorozatot?
A célom, hogy döntõben játszhassak. Csapatként mindannyian elszántak vagyunk, hogy újra ott legyünk, nem hiszem, hogy különböznék a többiektõl ebben a tekintetben. Néhány srácot, akik az utóbbi kettõn szerepeltek, kétségkívül a csalódottság is hajt. A motiváció mindannyinkban ott van, reméljük idén ismét el tudunk jutni oda.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!