Carrick boldog szülõvárosa miatt

Michael Carrick boldogan látja, hogyan szárnyal a Newcastle a Premier League-ben, de ragaszkodik ahhoz, minden gyerekkori ragaszkodást elfelejt szombaton, amikor a Vörös Ördögök a Szarkákat fogadják az Old Traffordon.


A középpályás tyneside-i születésû, azon a területen is nevelkedett, mindig figyelemmel kísérte a szülõvárosának csapatát és nagyon lenyûgözi Alan Pardew serege ebben a szezonban. A megszerezhetõ 36 pontból 25-öt bezsebelõ Newcastle jelenleg a negyedik helyen áll a bajnokságban, három ponttal megelõzve a Chelsea, Liverpool, Arsenal triót.

"A Newcastle igazán jól kezdett" - jelentette ki Carrick. "Nem sokan tették volna õket oda, ha pár hónappal ezelõtt megkérdezték volna. De dicséretet érdemelnek, mert összeálltak és élvezik a helyzetet."

"A szülõvárosom klubja, akiket mindig figyeltem gyerekként, szóval nagyszerû õket ilyen elöl látni. A város jelenleg igen virágzó. Ha reálisan nézzük, nem lehetett arra számítani, ahol most vannak, mert az utóbbi néhány évben nagyon nehéz idõket éltek meg."

"Örülök, hogy jól mennek, de szombaton egyértelmûen más lesz a helyzet számomra."

A Newcastle idei elsõ bajnoki vereségét szenvedte el az elõzõ hétvégén, amikor a Manchester Cityvel játszott, egyesek azt jósolják, ettõl vesztettek a bizalmukból a szombati összecsapásra készülvén. Azonban Carrick cáfolja ezt az elméletet.

 


"Ki tudja, hogy ez a tökéletes idõpont, hogy velük játsszunk, vagy nem. Nagyon jól futottak, ám az elõzõ héten olykor nem volt szerencséjük a tizenegyesnél vagy más góloknál, amiket elkerülhettek volna. Biztos vagyok abban, hogy továbbra is önbizalommal telve jönnek és azt fogják játszani, amit eddig is tettek, amivel ebbe a pozícióba eljutottak. Tisztában vagyunk az erõsségeikkel, hogy csapatként teljesítenek és rengeteget dolgoznak ezért. Készen kell állnunk majd."

Miután Carrick a Swansea elleni, idegenbeli mérkõzésen idei elsõ bajnoki mérkõzésén volt kezdõ, reméli ismét játszhat és végre lezárja góltalansági szériáját, mely 2010 januárjától tart, bár ennél fontosabbnak tartja a teljes csapat teljesítményét.

"Szeretnék gólt szerezni" - folytatta Carrick. "De nem olyan dolog ez, amitõl nem tudok aludni. Ez olyan, amit szeretnék megtenni. Megpróbálom helyzetbe hozni magam, de ehhez megfelelõ idõ kell. Azért vagy ott, hogy mindkét büntetõterületnél és a pálya közepén végezd a dolgod. Ha megakadályozom az ellenfelet abban, hogy gólt szerezzen, addig nem vagyok ideges, míg mi gyõzünk."

"Élvezem a jelenlegi játékomat. Egészséges vagyok és várom a következõ mérkõzést. Szép dolog, ha pozitív dolgokat mondanak rólad, különösen az, ha a menedzser mondja mindezt. Meg akarom tartani a jó formámat."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!