Sir Alex válasza a középpályát kritizálóknak

Sir Alex Ferguson válaszolt a középpályát kritizálóknak és ragaszkodik ahhoz, soha nem fog remegõ térdekkel igazolni, hogy megerõsítse a csapatot.


A menedzser az MUTV-nek adott interjújában leginkább a középpálya közepérõl beszélt, amely az utóbbi idõben rengeteg vitát váltott ki a klub körül és egyes elégedetlen szurkolók új igazolásokat követeltek.

Sir Alex szerint nem volt értelme az átigazolási piacon kapkodni, ráadásul szerinte figyelemre méltó, ahogy a csapat átvészelte a sérülések adta nehézségeket, nem csak a középpályán, de a védelemben is.

"A kritika rendben van mindaddig, amíg az egyensúlyban van" - jelentette ki a menedzser. "Anderson és Tom Cleverley megsérültek, mindkettejükben hatalmas potenciál van - fantasztikus, fiatal játékosok. Szóval két igazán fontos fogaskereket veszítettünk el a gépezetbõl."

 


"Darren Fletchernek is voltak ügyei, Michael Carrick is sérült volt néhányszor, ezért próbáltunk egy kiegyensúlyozott középpályás mûködést elérni."

"És ez nem csak a középpályán volt így - nézd meg a hátsó négyest is, mennyi változtatás volt ez idõ alatt. Mindennek ellenére kivételesen jó megoldottuk mindenzt."

"Mindenki azt mondja, 'menj és vegyél egy középsõ középpályást'! Nos, meg is tenném, ha lenne olyan aki, a Manchester Unitednek megfelel. Ha láttunk volna egy fiatal Bryan Robsont vagy Roy Keane-t, mi lettünk volna az elsõk, akik le akarják igazolni. Nem mondtunk le arról a lehetõségrõl, hogy javítsunk a csapatunkon."

Sir Alex tudta, hogy a visszavonuló Paul Scholes helyettesítése eltart egy ideig, de továbbra is bízik a saját fiatalok bevetésében.

"Ha elveszítünk egy Scholes féle ragyogó játékost, eltelik egy bizonyos idõ, amíg valaki a tartalékból vagy akadémiáról kiemelkedik, vagy visszatér kölcsönbõl" - magyarázta a menedzser.

"Cleverley tavaly a Wigannél volt, elõtte a Leicesternél és a Watfordnál. Ezektõl a kölcsönöktõl érettebbé vált, nekünk csak várnunk kell és bízni benne."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!