Ferguson tisztázta Ferdinand helyzetét

Sir Alex Ferguson szerint Rio Ferdinandban még pár jó év mindenképp benne van.


A Vörös Ördögök belsõ védõje elmondta, ahogy öregszik, úgy kell a csapathoz igazítani a játékát, ám több újságíró szerint a Leedstõl 30 millió fontért érkezõ játékos egyre inkább vissza lesz vonva a tûzvonaltól.

Rionak szerencséje sem volt szombaton, amikor egy tiszta szerelést követõen mégis 11-est kapott a Newcastle. Sir Alex Ferguson pedig a vasárnapi lapoknak nyilatkozva elmondta:

"Úgy vélem, ezeket [Rio napjai meg vannak számlálva a csapatban] akkor hozza fel a média, amikor nem játszik egy adott mérkõzésen."

"Rio nagyszerû játékosunk volt, ezért azt hiszem fontos az õ szemszögébõl, hogy ismertessük a jelenlegi helyzetét, nincs ezzel semmi gond."

"Amit mondtam, azok a tények - nem olyan gyors már, mint volt öt éve. Ez történik, ha az ember öregszik, veszít sebességébõl."

"De Rio megfelelõen alkalmazkodik a játékhoz, minek következtében 2-3 jó mérkõzése volt azóta."

"Egyáltalán nem kérdéses, hogy Rio még 2-3 évet könnyedén képes játszani. Természetesen elõre is tekintenünk kell, nincs ezzel probléma, de ez nem jelenti azt, hogy Rio pályafutásának vége. A tapasztalatával része a csapatnak és az öltözõben is jó, hogy van. Õ egy nagy személyiség, akire felnéznek a játékosok, szóval folytatni fogja."

 


Sir Alex ezeket a legújabb Inside Unitedben is hangsúlyozta, mely november 30-án jelenik meg az üzletekben.

"Egész könnyen tisztázhatom a helyzetet" - mondta Ferguson. "Rio 33 éves már, természetesen alkalmazkodnia kell a játékhoz bizonyos módon, de minden olyan képességgel rendelkezik, amivel kompenzálni tudja a sebesség vesztést."

"Nem egy nagy, nehézkes mamlaszról beszélünk. Rio még most is fürge, sportos és agilis játékos. Ebben a korban is gyorsabb, mint a legtöbb védõ."

"Õ egy fantasztikus játékos és még sok-sok mérkõzést fog játszani nálunk. Még mindig az egyik legjobb védõ az országban."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!