Hogyan lehet észrevenni a potenciált?

Sir Alex Ferguson részletesen elmagyarázta, milyen folyamatot követnek, amikor egy fiatal játékosnak megadják a debütálási lehetõséget.


A tavalyi, ifjúsági FA kupát nyert akadémiai csapatból számos fiatal immár Warren Joyce tartalék csapatánál fejlõdik tovább és kilátásban van az is, hogy a Crystal Palace elleni Ligakupa összecsapáson ismét szerephez juthatnak egyesek.

Miután Zeki Fryers, Larnell Cole, Paul Pogba és Michael Keane is bemutatkozott az idei sorozat során a Vörös Ördögök elsõ csapatában, további tehetségek is lekerülhetnek a "gyártó sorról" és esélyt kaphatnak a Sasok elleni, szerdai találkozón.

"A megfigyelõ rendszerünk jó és összhangban vagyunk az akadémiai stábbal" - mondta Sir Alex az Inside Unitednek. "Ezek a srácok hosszú idõ óta itt vannak és tudják, mire kell figyelni. Ha valaki, mint Paul McGuinness odajön hozzám és azt mondja 'Ez a játékos elsõ csapatba való', akkor én különleges figyelemmel tudom figyelni az illetõt."

 


"Onnantól fogva fel fogjuk hozni a játékost és az elsõ csapattal edzhet. Ez az, amit most teszünk Paul Pogbával, Ravel Morrisonnal, Jesse Lingarddal, Zeki Fryersszel, Larnell Cole-lal és Michael Keane-nel is. Jelenleg mindannyian az elsõ csapattal edzenek."

"Ezáltal lehetõségem van arra, hogy meglássam, hogyan birkóznak meg azzal a helyzettel, hogy profik ellen játszhatnak, sokkal jobb képet kapok így a fejlõdésükrõl és meg tudom ítélni a vérmérsékletüket. És miközben ezt folytatjuk, csak reméljük, hogy közben a tartalékoknál is jól teljesítenek és helyes hozzáállásról, lelkesedésrõl adnak bizonyosságot."

"A játékost nem lehet egyszerûen bedobni az elsõ csapatba. Lépésrõl.lépésre figyelemmel kell kísérni."

"Nem hinném, hogy bármelyik srác azt a jelet adta volna, hogy túl korán adtuk meg a lehetõséget számára. Ez nagyon káros lehetne. Ha nem felel meg azoknak a követelményeknek, melyek szükségesek a Unitednél, akkor nem kockáztatunk vele. A Legutolsó dolog, amit akarnánk, hogy megalázzunk egy játékost. Nem mondom azt, hogy minden olyan játékos, aki bemutatkozhatott a csapatban ennél a klubbnál vált fantasztikus játékossá, de a legtöbbjük sikeres karriert kovácsolt magának."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!