Sir Alex segíti az integrációt

Sir Alex Ferguson élvezettel figyeli Carringtonban a legújabb fiatalokat, akik az elsõ csapattal edzhetnek.


A United menedzsere ügyesen integrálja a fiatalokat terveibe és gondosan ápolja a tizenéves tehetségek csoportját, akik már megmutatták, mire képesek az ifjúsági FA kupa megnyerésével.

"A fiatalok több elsõ csapatos edzésen is részt vettek" - magyarázta a Fõnök. "Morrison, Pogba, Cole, Lingard és Fryers - õket hoztuk fel a csapathoz."

"Élvezik a kihívást és ez lehetõséget ad arra, hogy lássuk, milyenek az ilyen meccseken, hogyan képesek megbírkózni az idõsebb játékosokkal. Megmutatja ez, hogyan kezelik a helyzetet, ha olyan játékos, mint Rio Ferdinand van Nemanja Vidic odaszúr nekik kicsit...jó része ez a fiatal játékos fejlõdésének, amikor idõsebbekkel együtt szerepelhet."

 


A helyzet nem újdonság a Unitednél, hiszen a híres 92-es évfolyam is az idõsebbekkel harcolva fejlõdhetett.

 "Mindvégig azt mondtam Bryan Robsonnak, hogy az 1992-es csapat legyõzi õket. Csináltunk egy gyakorló mérkõzést az elsõ csapat és az 1992-esek között."

"Az elsõ csapat 3-1-re gyõzött, Robson pedig kissé dühös hangulatban volt. Aznap nagyon elszánt volt. Zseniális volt, nagyon felszívták magukat, a fiatalok meg csak arra gondoltak: 'Miért csináljuk mi ezt, meg tudjuk verni õket egyáltalán?' Kétségek voltak bennük és megfélemlítés is folyt a pályán. Nem tudom már, ki volt akkor a játékvezetõ, de nem én!"

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!